Inici Alcoià La contractació als serveis fa davallar la xifra d’aturats en 22 persones...

La contractació als serveis fa davallar la xifra d’aturats en 22 persones a la muntanya en abril

446
0
COMPARTIR

El mes d’abril ha vingut acompanyat d’una nova davallada en la xifra d’aturats a l’interior de la província d’Alacant. En total són 22 persones menys les que formen part de les llistes del Labora respecte a març, dins d’una millora de la contractació impulsada pel sector Serveis. Les vacances de Setmana Santa i les Festes a diverses poblacions de la muntanya han sigut els principals impulsors de la creació d’ocupació, tot i que els sindicats continuen denunciant la desigualtat de gènere i la precarietat de les contractacions.

Habitualment, l’arribada de mes d’abril sol tindre unes conseqüències positives per al mercat laboral a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. És en aquest mes quan es produeixen part de les festes patronals que es celebren a l’interior alacantí. Dates en les que és necessari contractar a personal per a abastir la demanda que susciten les Festes en sectors com l’hostaleria a localitats com Onil, Banyeres o Alcoi, tot i que aquesta última ha celebrat els festejos en maig. No obstant això, són molts els preparatius que requereixen de personal, i que han fet d’abril un bon mes per a l’atur.

En concret, la xifra de desocupats s’ha vist reduïda a l’interior alacantí en 22 persones menys durant el quart mes de l’any respecte a març. La contractació ha anat liderada pel sector terciari i ha reduït l’atur tant en homes com en dones, tot i que aquest segon sector poblacional continua pràcticament duplicant el nombre d’homes sense treball. Així, de les 10.825 persones aturades que hi han a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, prop de 6.900 són dones i la resta homes, pel que els sindicats continuen denunciant la bretxa de gènere que existeix al mercat laboral de la muntanya alacantina.

Per localitats, ha sigut la ciutat d’Alcoi la que ha encapçalat la creació d’ocupació amb una davallada de 53 persones en situació d’atur. La segueix Ibi, on 23 persones han abandonat les llistes del Labora, antic Servef, dins d’una classificació en la que sobreïx la presència de Gorga, on l’atur s’ha vist davallat en 5 persones, tal i com ocorre a Banyeres de Mariola. Onil, per la seua banda, ha creat 4 nous llocs de treball en relació al mes anterior.

En el costat de la destrucció d’ocupació la classificació al mes d’abril l’encapçala Cocentaina, que ha vist com 31 persones més que en abril s’han quedat sense ocupació. Xifra allunyada de les registrades a poblacions com Tibi, amb 8 aturats més, Benilloba amb 7, l’Alqueria d’Asnar amb 6 o Castalla amb 5 desocupats més que en el mes anterior.

Els sindicats alerten de que la creació d’ocupació no ofereix, a dia de hui, treball de qualitat, sinó precari, pel que exigeixen als nous governs que es formen després d’eleccions que treballen per a revertir aquesta realitat.