Home Castalla Castalla acull durant 3 dies a vora 1.500 alumnes centrats en la...

Castalla acull durant 3 dies a vora 1.500 alumnes centrats en la música amb ‘Com Sona l’ESO’

1621
0
SHARE

Castalla congrega fins divendres a prop de 1.600 persones, entre alumnes de Secundària i professors valencians, catalans i balears. Formen part de la XX edició de Com Sona l’ESO, un certamen que presenta enguany l’espectacle ‘Seients buits’ i que posa la música com a element fonamental en la formació dels joves estudiants. Per a ells suposa una forma d’obrir mires i conèixer gent al temps que aprenen, gaudeixen i comparteixen en torn a la música.

La música es considera com a un dels aliments de l’anima. Un art capa de canviar estats d’humor i de dir allò que no es pot dir amb paraules. A més, també és un fantàstic mètode per a facilitar l’aprenentatge i destapar les habilitats dels joves en edat escolar. Per a aquest col·lectiu dels joves, la música és, a més, una gran alternativa d’oci que obri el camp de mires dels alumnes cap a disciplines més artístiques i que fomenta la creativitat. Tots ells són els pilars que, ja fa vint anys, van permetre la creació de l’activitat ‘Com Sona l’ESO’, que enguany es celebra a Castalla.

La capital de la Foia és des d’aquest dimecres l’epicentre de la formació musical per a més de 1.300 alumnes d’Educació Secundària Obligatòria que es donen cita a la ciutat. Venen de centres educatius de tot el País Valencià, Catalunya i les Illes Balears, i fins divendres duran a terme una de les majors trobades musicals que existeixen a tota Espanya per als alumnes de Secundària. Junt a prop de 200 professors, tots ells posaran en escena el proper divendres l’espectacle ‘Seients buits’, que barreja música, cant i dansa, a la capital de La Foia de Castalla.

Un escenari amb capacitat per a 1.600 persones acollirà l’estrena d’un espectacle per al que alumnes i professors porten assajant en les seues hores lliures des del mes de novembre. A més, la programació inclou diversos assajos comunitaris entre dimecres i dijous, a més d’activitats paral·leles com Ballem Castalla que té lloc aquest mateix dimecres. Com Sona l’ESO suposa l’oportunitat per als estudiants de viure noves experiències i conèixer gent, i per als professors l’oportunitat de posar en marxa nous mètodes educatius que utilitzen la música com a element vehicular de la formació.

El concert d’estrena de l’espectacle ‘Seients buits’ tindrà lloc el proper divendres a partir de les 22 hores al Recinte Firal castellut.