Home Alcoià La Covid bat rècords a la muntanya amb quasi 400 nous contagis,...

La Covid bat rècords a la muntanya amb quasi 400 nous contagis, 8 brots i 2 morts durant el passat cap de setmana

2470
0
SHARE

La incidència de la pandèmia de coronavirus està disparant-se a tot l’interior de la província d’Alacant. Fins fa poc més d’un mes, la zona es trobava en relatives bones condicions respecte a l’evolució del virus, però la situació ja s’ha equiparat a la que es dona en altres zones de tota Espanya. Tots els índex han registrat un alarmant creixement durant el passat cap de setmana, que comprèn les actualitzacions entre els dies 13 i 16 de novembre.

Si en l’anterior revisió de les dades que du a terme la Conselleria de Sanitat Universal eren poc més de 100 les persones que havien resultat contagiades al llarg de la passada setmana, en aquesta revisió són 399. L’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han multiplicat per 4 la incidència de la Covid19 a la zona en tant sols un cap de setmana. Són dades que ubiquen al Departament de Salut d’Alcoi com el segon en quant a incidència dels nous contagis només per darrere del del Vinalopó -amb dos localitats confinades perimetralment-. El de la muntanya és també el departament sanitari amb major mortalitat de tota la província i el tercer de tota la Comunitat Valenciana.

La bomba vírica que suposen els vora 400 nous contagis s’ha produït, entre altres, degut a la multiplicació de nous brots en tots els àmbits. Fins a 8 s’han registrat a data d’aquest dilluns 16 de novembre a l’interior alacantí. Tres d’ells han tingut lloc a Ibi per 2 a Alcoi i un nou brot a Castalla, Onil i Banyeres, i entre els brots d’inclouen tant aquells d’origen social com també laboral.

Amb aquestes dades, són ja 9 les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla que superen els 250 casos per cada 100.000 habitants que suposen l’alarma. Però a algunes localitats eixe percentatge ja està proper als 500 casos, fet que fa saltar totes les alarmes, especialment entre el sistema sanitari. Així, la ciutat d’Alcoi, amb 179 contagis detectats aquest passat de setmana, té una taxa de contagi a hores d’ara de 517 casos per cada 100.000 habitants. Pitjor és el cas de Banyeres, on eixe percentatge es dispara als 990 casos. Altres poblacions com Cocentaina, Ibi, Muro, Castalla, Onil, L’Alqueria d’Asnar o Beniarrés també superen els 250 contagis per cada 100.000 habitants.

A banda, d’Alcoi, s’han registrat nous contagis en altres 10 poblacions de la muntanya alacantina. Així, a Ibi s’han detectat 72 nous positius per 60 a Banyeres, 22 a Cocentaina, 21 a Castalla i Onil, 18 a Muro, 2 a Tibi i Benilloba i 1 a Beniarrés o l’Orxa. En total, el Departament de Salut d’Alcoi té actius durant les 2 darreres setmanes 606 casos de coronavirus entre els seus habitants, i ja són 2.136 les persones infectades des de l’inici de la pandèmia.

L’empitjorament de les dades té una conseqüència clara: una major mortalitat pel virus a les localitats de la zona. Si en l’actualització del passat divendres eren 3 les persones mortes per la pandèmia, aquest dimarts en són 2. Hagut compte de que les dades no fan sinó empitjorar, és més que probable que aquesta xifra continue augmentant en les dates properes.

I tot mentre l’Hospital Verge dels Lliris es prepara per a afrontar una nova tempesta de contagis que, amb quasi tota probabilitat obligarà al centre a primar l’atenció als pacients Covid per davant d’altres patologies menys greus. Des de les autoritats sanitàries, en tot cas, demanen restringir al màxim el contacte social i mantenir el seguiment de totes les mesures de distanciament i higiene per a lluitar contra la pandèmia.

Aquesta vesprada de dimarts 17 de novembre sobre les 18h està prevista una nova compareixença de la Consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, per a abordar la situació del coronavirus. Amb els antecedents d’Elda i Petrer -confinades perimetralment-, no es pot descartar que es preguen noves mesures restrictives, que podrien afectar a alguna població de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.