Home Agres La Mancomunitat de Serveis Socials Mariola oferirà formació per la inserció laboral...

La Mancomunitat de Serveis Socials Mariola oferirà formació per la inserció laboral contra el risc d’exclusió social

932
0
SHARE

La Mancomunitat de Serveis Socials de la Mariola compta amb un nou servei. Es tracta d’assessorar i formar a persones en risc d’exclusió social per a facilitar-los la inserció laboral via adquisició de noves competències. Un servei possible gràcies a una ajuda de 133.000 euros de fons comunitaris i que aspira a formar persones amb escassos recursos.

Cada vegada que es dona alguna situació de crisi que tinga una derivada econòmica són moltes les persones que es veuen abocades a situacions d’exclusió social. La destrucció d’ocupació és una comú quan es donen aquest tipus de circumstàncies, pel que la manc d’ingressos porta als que la pateixen a passar per situacions complicades. Per això existeixen ens que inclouen formes d’ajudar a qui passa per aquestes situacions entre les seues línies d’actuació. Molts d’ells tenen a veure amb la prestació de serveis socials, i un d’aquests va a poder ser utilitzat a Agres, Alfafara, l’Alqueria d’Asnar, Gaianes i Muro.

Són les poblacions que composen la Mancomunitat de Serveis Socials de la Mariola (MSSM). És una de les que ha sigut seleccionades per la Generalitat Valenciana com susceptibles de rebre finançament via Fons Feder amb el que posar en marxa accions contra l’exclusió social entre els seus veïns. En el cas de la MSSM, el total del finançament rebut ascendeix a 133.000 euros. Amb ells va a posar-se en marxa una oficina dedicada a localitzar, forma i inserir laboralment a persones que es troben en risc d’exclusió social a cadascuna de les 5 poblacions en que presta servei aquesta mancomunitat.

L’oficina estarà centralitzada al Centre Social Matzem de Muro, on durà a terme la formació dels usuaris que s’acullen a aquest servei. Serà fins final d’any i a càrrec d’un educador social, una psicòloga i un mediador intercultural, contractats tots ells a l’efecte pel nou servei mancomunat. Seran els encarregats d’oferir formació, seguiment i atenció personalitzada als usuaris d’un servei que busca oferir alternatives a persones que, sense ell, trobarien moltes més dificultats per a adquirir més competències cara a la seua inserció laboral.

El nou servei de la MSSM busca facilitar la implementació de noves oportunitats, tant laborals com formatives, per a aquestes persones. Durant el temps que assistisquen a les classes de formació –tant de forma indivual com grupal- aprendran a reforçar les seues actituds positives i a créixer personalment. Són dos paràmetres amb els que s’espera facilitar-los l’obertura de noves oportunitats en el món laboral.