Home Alcoià La Covid19 infecta a 137 persones a l’Alcoià, El Comtat i la...

La Covid19 infecta a 137 persones a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla amb 6 nous brots

1991
0
SHARE

Les dades de seguiment de la pandèmia de coronavirus continuen augmentant a tota Europa. Una situació a la que no son alienes les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Els caps de setmana solen ser els episodis de temps més complicats per a evitar contagis per Covid19 degut a la multiplicació d’esdeveniments socials que es donen a totes les localitats i a títol individual de cada ciutadà. Un fet que ha provocat un augment quasi exponencial de la dades de contagi a la muntanya alacantina entre divendres passat i aquest dilluns 26 d’octubre.

Tant és així que l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han batut el rècord de contagis en aquest lapse de temps des que existeixen dades de seguiment de la crisi sanitària. Si el passat cap de setmana foren 74 les persones que es van contagiar, aquestes passades jornades festives han arribat a quasi duplicar eixa xifra. En concret són 137 els nous contagis detectats al Departament de Salut d’Alcoi, que avarca tota la muntanya alacantina. I tot a pesar de les contínues peticions des de les autoritats sanitàries i municipals per a que s’eviten els contactes socials.

L’augment de casos també ha provocat l’aparició d’altres 6 brots actius de coronavirus. Així, Ibi ha registrat 3 nous brots de 5, 3 i 3 persones, mentre Alcoi n’ha registrat dos nous amb 7 i 4 casos i Muro altre més amb 5 positius. Només 2 d’eixos 6 nous brots tenen origen laboral, mentre que la resta s’han generat a partir de reunions de caire social, en les que es dona una tercera part de tots els contagis a Espanya.

Per localitats, la ciutat d’Alcoi encapçala la classificació de nous positiu, havent batut també el seu rècord amb 81 nous contagiats en tant sols un cap de setmana. Ibi, per la seua banda, n’ha registrat 29, també augmentant la incidència del virus respecte a qualsevol altra dada anterior. Cocentaina ha incrementat el seu nombre de positius en 12 persones més, també més que en qualsevol altra actualització. El brot de Muro ha fet pujar la xifra de nous contagis a la vila en 8 persones, mentre que la resta de localitats es queden en xifres més habituals. Així, Castalla suma 4 contagiats més per 2 a Banyeres i 1 a Beniarrés. La resta de poblacions de la muntanya alacantina no ha registrat cap nou contagi.

Tot i l’increment de nous casos, la xifra de víctimes continua en 122 a la muntanya alacantina, encara que preocupa i molt el nombre de places per a atendre a malalts Covid a l’Hospital Verge dels Lliris. La seua capacitat per a la pandèmia està molt a prop d’esgotar-se, més encara amb les xifres actuals. Amb aquestes dades, el Departament de Salut d’Alcoi es situa en la mitjana en quant a incidència acumulada del virus en les darreres setmanes, això sí, per davant de comarques com les Marines o part de la Vega Baixa.