Home Cultura La cultura segura substitueix als festejos a una Alqueria d’Asnar que recupera...

La cultura segura substitueix als festejos a una Alqueria d’Asnar que recupera els seus ‘cabuts’

330
0
SHARE

L’Alqueria d’Asnar ha tancat aquest passat cap de setmana les seues Festes en un any en que el desenvolupament habitual dels actes està condicionat per la Covid19. L’aposta de la població per a enguany ha sigut per la cultura segura, garantint les mesures de seguretat sanitària en tots els actes. Concerts, monòlegs i espectacles culturals ha marcat uns festejos en els que s’ha recuperat l’antiga tradició dels ‘cabuts’, desapareguda fa dècades a la població.

Cap de les poblacions que conformen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ha pogut celebrar els seus festejos de la forma en que ho fan tradicionalment. Des dels Moros i Cristians d’Alcoi fins la Vaca de Castalla o  Tibi, passant per la Relíquia de Banyeres i un llarg etcètera, cap localitat ha gaudit dels seus festejos en 2020 degut a la pandèmia de coronavirus. Però aquest fet també ha fet relluir la capacitat de les diferents poblacions de l’interior alacantí per a mostrar la seua resiliència i adaptar-se a la situació causada per la Covid19.

Un exemple és l’Alqueria d’Asnar, a la comarca del Comtat, que al llarg de les darreres dos setmanes ha dut a terme activitats per a celebrar d’una forma diferent les seues Festes. Habitualment es tracta de Moros i Cristians i d’altres actes amb un caire més juvenil i d’oci. Actes que solen provocar concentracions de persones i que enguany han sigut substituïts per iniciatives de caire cultural. La població, que la passada setmana registrava els primers casos positius per coronavirus en tota la pandèmia, ha fet de la Cultura segura la seua bandera per a aquests festejos.

Els espectacles d’aquest passat cap de setmana han tancat la programació cultural en què han consistit les Festes alquerieres enguany. Tot després de que els seus veïns hagen gaudit de monòlegs i concerts, als que s’han afegit espectacles de contrastada qualitat. Entre ells, el de Veles e Vents, un espectacle de ressò amb el que s’ha posat punt i final a uns festejos marcats per les mesures de seguretat contra el coronavirus. Les Festes de l’Alqueria d’Asnar en 2020 han suposat també la recuperació dels ‘cabuts’, una tradició local abandonada fa dècades i que la població ha recuperat enguany.

Centenars de persones han gaudit dels diferents actes amb que l’Alqueria d’Asnar ha celebrat les seues Festes de 2020 amb una decidida aposta per la cultura segura.