Inici Alcoi Vora 400 alumnes de 1r i 2n enceten el curs de forma...

Vora 400 alumnes de 1r i 2n enceten el curs de forma presencial al Campus d’Alcoi de la UPV

156
0
COMPARTIR

Més de 350 alumnes de 1r i 2n dels diferents graus que ofereix el Campus d’Alcoi de la UPV han encetat hui les classes. Són els que tenen prioritat per a acudir a elles de forma presencial, amb la finalitat de que el coronavirus no afecte a la seua formació. Tot després d’un gran esforç en adaptació de les instal·lacions per a garantir la seguretat dels alumnes mentre dure la pandèmia de la Covid19.

Una de les primeres respostes per a contenir els contagis per Covid19 durant la primera onada de la primavera va ser el tancament de les aules en tots els àmbits educatius. Aquesta mesura va deixar a casa a milers d’estudiants, des del col·legi fins la universitat, fent que la seua formació es vegera parcialment aturada. I tot a pesar de l’esforç que professors i famílies han fet per a que cap estudiant es quedara sense formació. La tecnolopgia ha jugat un paper capital en aquest procés, facilitant classes telemàtiques i l’enviament de treballs.

Part d’eixa formació a distància s’ha mantingut cara al curs 2020/2021, especialment en el cas de les universitats, més adaptades a l’ús de les noves tecnologies. És el cas del Campus d’Alcoi de la UPV, que ha obert aquest dilluns 28 de setembre les seues aules per als nous estudiants dels seus graus. La institució ha volgut donar preferència als neòfits cara a la formació presencial. Als de primer pel canvi que suposa passar de l’institut a la universitat; i als de segon perquè van ser els principals damnificats per la fi de les classes presencials al mes de març.

El campus alcoià de la UPV ha dut a terme fortes inversions per a adaptar les seues instal·lacions a les condicions de seguretat sanitària que exigeix en control de la pandèmia. La resta de cursos, de fet, ja porten setmanes amb el curs iniciat, tot i que molts d’ells aprenen de forma telemàtica. En el cas dels nous, més de 350 d’ells s’han presentat a la jornada inaugural, en la que han rebut els primers consells de professors i companys de cursos superiors. La prioritat cara a aquest curs es que la Covid19 no afecte per a res el seu aprenentatge.

La idea del Campus d’Alcoi de la UPV és tornar a oferir la totalitat de les seues classes amb la fi de la pandèmia. Mentre tant, l’ens garanteix als seus alumnes la seguretat contra el virus, a més d’un elevat grau d’inserció laboral dels seus graduats.