Home Benillup La DANA causa solsides al barranc de Caraita i posa en risc...

La DANA causa solsides al barranc de Caraita i posa en risc el casc urbà de Benillup

0
SHARE

Una part del sòl sobre el qual s’ubiquen les comarques de l’interior alacantí és de característiques argiloses. Es tracta de terreny que no es sustenta sobre grans i sòlides roques, sinó sobre una superfície que pot patir modificacions en funció als agents meteorològics. Aquesta característica del sòl suposa un problema en el cas de que alguna població s’ubique damunt d’ells, just el que ocorre en el cas de Benillup, al Comtat.

Les pluges que ha comportat el pas de la depressió aïllada en nivells alts (DANA) durant les darreres jornades a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han causat més problemes si cal a aquesta població. Els primers problemes de corriment de terres, que està acurtant la distància entre el casc urbà i el barranc de Caraita, es van detectar al 2004 i van agreujant-se a cada episodi de pluges quantioses.

Des de llavors, l’Ajuntament de Benillup ha vingut reivindicant una solució a la Generalitat Valenciana, que passa per la consolidació de les vessants de la població. El problema és que aquest fet requereix de grans inversions que el Consistori no pot afrontar pels seus propis mitjans. Les solsides de les darreres pluges encara han fet més palès la necessitat d’invertir en la consolidació del barranc de Caraita al seu pas per la població.

Davant la manca d’inversions, els propis veïns són els que estan modificant elements com les canalitzacions d’aigua per a minimitzar els danys. Danys que no sols podrien derribar les llars del casc urbà de la població, sinó també posar en risc la vida dels seus habitants.