Home Alcoi La delinqüència es veu reduïda en un 10% durant el primer semestre...

La delinqüència es veu reduïda en un 10% durant el primer semestre de l’any a Alcoi

289
0
SHARE

La xifra de delictes a Alcoi s’ha vist reduïda per damunt del 10% entre el primer semestre del 2019 i el d’enguany. La principal minva s’ha produït en els actes delictius més nombrosos, com robatoris o furts de tot tipus, que han caigut vora el 30%. Per contra, els delictes d’agressió i de caire sexual s’han duplicat a Alcoi, encara que amb xifres absolutes molt menors. I tot mentre Ajuntament i forces de seguretat estudien com acabar amb la inseguretat a la perifèria.

La d’Alcoi ha sigut durant els darrers anys una de les ciutats més segures de tota la província d’Alacant. Són les dades que es desprenen dels darrers estudis duts a terme pel Ministeri de l’Interior. La capital de l’Alcoià mai ha registrat índex massa elevats de delinqüència, però les dades han evolucionat al fil de la pandèmia de coronavirus vigent des del mes de març. Si l’indicador d’actes delictius alcoià ja estava entre els millors de tota la província, les darreres dades apunten a una nova millora en quant a la xifra de delictes detectats a la ciutat.

En concret, els sis primers mesos del 2020 han tingut més del 10% menys d’actes delictius dels que es van produir a la localitat en el mateix període de l’any passat. Així, la xifra total d’infraccions considerades punibles per la llei ha passat de 808 a 722 entre aquest dos lapses de temps. Una realitat palpable especialment en el cas dels robatoris, a bon segur minvats a causa dels 3 mesos de confinament de la població entre mar i juny. Aquests actes delictius, que inclouen sostraccions en domicilis, comerços o vehicles, amb violència i furts, han passat dels 270 del primer semestre de 2019 als 186 d’enguany. Xifres que representen una caiguda de prop del 30%.

Només dos tipologies de delictes s’han vist incrementades entre 2019 i 2020: els de lesions i els sexuals. La xifra global de tots dos no és gran, però el percentatge del seu creixement sí. Els de lesions per baralles han passat de 2 a 4, mentre que de caire sexual, incloent violacions, han crescut dels 10 als 20 casos.

D’altra banda, la Policia Nacional treballa en enllestir mesures que ajuden a pal·liar la sensació d’inseguretat a les urbanitzacions perifèriques alcoianes, com la de Montesol. El cos de seguretat ha traslladat als veïns que hi ha diverses investigacions en curs al voltant dels delictes detectats. També ha aprofitat per a demanar calma als veïns, amb els quals hi ha una reunió prevista per a aquest dimecres. Sobre la taula, la demanda veïnal per a incrementar les patrulles que arriben a la urbanització a mode dissuasori per als delinqüents.