Inici Alcoià La detecció de 5 brots duplica la incidència de la Covid19 a...

La detecció de 5 brots duplica la incidència de la Covid19 a la muntanya amb 74 nous positius

704
0
COMPARTIR

La muntanya alacantina ha duplicat aquest passat cap de setmana la xifra de nous contagis per coronavirus registrada al llarg de la setmana passada. Un augment impulsat, entre altres, per l’aparició de 5 nous brots a Alcoi, Muro i Beniarrés. Les xifres segueixen la tendència a repuntar que es dona a tota Europa, tot i que els índex encara són baixos per a pensar en mesures de contenció més restrictives, pel moment.

Tal i com ocorre a pràcticament tota Europa i a la resta del territori espanyol, les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan experimentant un repunt de la incidència del coronavirus durant la ja reconeguda com a segona onada. La situació empitjora per moments a diverses regions espanyoles, algunes de les quals ja han tornat a una fase de confinament de la població. A pesar de que els índex d’incidència per cada 100.000 habitants són molt inferiors a la muntanya alacantina, cal no baixar la guàrdia amb les mesures de seguretat sanitària.

L’actualització de les dades de seguiment de la Conselleria de Sanitat Universal han tret a la llum 5 nous brots a l’interior alacantí. Dos d’ells han sigut detectats a Alcoi i altra a Beniarrés, afectant a 7, 6 i 5 persones respectivament. Tots ells han tingut un origen social, àmbit en el que es rebaixen les mesures de prevenció, facilitant els contagis. Quasi un terç de tots els nous positius es produeixen en aquest àmbit. Ara bé, hi han altres, com el laboral, en el que s’han detectat dos brots amb 6 i 4 positius a Muro. Entre els nous brots i l’evolució de la pandèmia, les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla sumen un total de 74 nous contagis des del passat divendres.

Aquesta xifra quasi duplica la incidència del virus al llarg de la passada setmana i excloent el cap de setmana. Una situació que replica la de la resta d’Espanya i que podria veure’s agreujada amb l’arribada de les baixes temperatures i la campanya habitual de la grip comú. D’ací que les autoritats sanitàries insten a la població a mantenir la cura amb els contactes socials per a evitar que la incidència del virus augmente. A hores d’ara es situa en 162 casos per cada 100.000 habitants, lluny encara dels 500 en que es podria pensar en mesures més dràstiques per a aturar la segona onada de la Covid.

Per poblacions, Alcoi és la que més contagis ha detectat amb 32, més del doble que en la darrera actualització (15). La segueix Muro amb 15, Ibi amb 12, Cocentaina amb 6, Castalla amb 4, Beniarrés amb 3 i Alcosser i Benilloba amb un nou positiu. A hores d’ara, l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla tenen 162 casos actius de coronavirus i ja han superat la barrera dels 1.000 afectats des de l’inicia de la pandèmia. Afortunadament, la xifra de víctimes mortals dels virus no ha pujar en aquesta ocasió dels 122 registrats fins ara.