Inici Alcoi La desaparició solidària del C.F. Alcoi: dona tot el seu material esportiu...

La desaparició solidària del C.F. Alcoi: dona tot el seu material esportiu per a ajudar als migrants

316
0
COMPARTIR

La propera temporada 2020/2021 no tindrà al C.F Alcoy com a altre dels clubs que representen a la ciutat en el món de l’esport. L’ens desapareix després d’haver reviscut en superar un temps sense competir, i ho fa d’una forma solidària. Ha donat tots els seus equipaments dels diferents equips a l’ONG Unió de Pobles Solidaris, que ajuda a refugiats i migrants a inserir-se en la societat. Des d’ara, molts d’ells lluiran els colors de l’extint club alcoià gràcies a una nova mostra de solidaritat que naix des de la ciutat dels ponts.

La passió per l’esport forma part de la idiosincràsia de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. En les localitats que les composen es practiquen múltiples disciplines esportives amb milers d’esportistes. D’entre totes elles, com sòl ocórrer a tot el món, destaca el futbol, conegut com a l’esport rei. De fet, a ciutats com Alcoi o Ibi hi ha diversos clubs que disputen competicions a diferents nivells. Clubs que, a més de l’esportiva, duen a terme una tasca social i formativa en valors molt útil, especialment en el cas dels més joves.

Però la necessitat d’aconseguir fons amb els que poder pagar fitxes, transport, equipament esportiu, o la manca de jugadors són problemes del dia a dia, especialment en el cas dels clubs més humils. És el que ha ocorregut a la ciutat dels ponts amb el C.F. Alcoi, que històricament ha viscut a l’ombra del C.D. Alcoyano. L’Alcoi ha arribat a un punt en que la seua supervivència ha resultat impossible, i ja no disputarà competicions la propera campanya 2020/2021. El club ha arribat a tindre 7 equips en les diferents categories per edat i aspiracions d’augmentar tant el nombre d’equips que gestionava com la qualitat del resultats. Coneguts futbolistes de la ciutat com l’ara alcoianista Juli s’han format a les files del C.F. Alcoi.

El club desapareix, però ho fa deixant una estela de solidaritat en un moment en que és més necessària que mai. I es que la Junta Directiva ha decidit donar tot el material esportiu que utilitzaven els diferents equips del club a una ONG. Es tracta de la Unió de Pobles Solidaris, que presta suport a joves migrants o refugiats, així com a persones en risc d’exclusió social des de la ciutat de València. Aquest col·lectiu du endavant programes d’ajuda que inclouen vivendes semi tutelades on els joves als que presta suport l’ens poden tractar de dur endavant una vida digna.

D’ara endavant, molts d’ells, que es confessen amants de futbol, lluiran els colors d’un club que ha dut a terme durant anys una important tasca de difusió dels valors de l’esport entre la joventut alcoiana. Els equipatges esportius del C.F. Alcoi també possibilitaran a persones sense recursos el fet de poder tenir roba amb la que vestir-se amb els colors de la solidaritat.