Home Alcoià La digitalització, eix del darrer fòrum del Congrés Go Global per a...

La digitalització, eix del darrer fòrum del Congrés Go Global per a potenciar la internacionalització de les pimes

548
0
SHARE

El 5é Congrés Go Global edició virtual ha tancat aquest dimarts 17 de novembre el seu cicle de fòrums amb una última jornada dedicada a la digitalització per a potenciar la internacionalització de les pimes valencianes a la qual han assistit més de 1.600 empreses de la Comunitat de manera en línia. Aquest esdeveniment està organitzat per Cambra de Comerç d’Alacant, la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de Ivace Internacional i ICEX España Exportació i Inversions, finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

L’aposta d’aquest tercer i últim fòrum del Go Global ha sigut la digitalització per a la comercialització internacional. En torn a aquesta temàtica, han oferit les seues ponències Álvaro Matilla, International Growth Consultant de Google; Antono López, Country Manager de Semrush, i Baltazar Christensen, supervisor regional Sales Partnership de Mercat Lliure.

Tots ells han posat en valor el factor digital per a afavorir l’expansió de les petites i mitjanes empreses de la Comunitat, de la mateixa manera que han oferit eines i claus per a aconseguir aquest objectiu. Així mateix, han definit instruments per al posicionament digital en mercats internacionals, així com els nous canals de venda en punts estratègics de venda com Llatinoamèrica.

Aquest últim fòrum del 5é Congrés Go Global ha sigut inaugurat per Rafa Climent, Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i José Vicente Morata, President del Consell de Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana.

En la seua intervenció, Rafa Climent ha destacat l’existència d’una “nova economia2 a la qual les empreses es poden adaptar gràcies a les tecnologies. “Les empreses tenen el món al seu abast i poden portar els seus productes a clients potencials de tot el planeta”, ha afirmat.

Així mateix, Climent ha subratllat que el client del segle XXI està acostumat al fet que la distància física no siga cap barrera ni per a comunicar-se ni per a comprar un producte i per això “les empreses han d’optar per la digitalització. Des de la Conselleria d’Economia Sostenible mantenim la nostra aposta de suport a les empreses en aquesta i altres matèries a través de programes, serveis i esdeveniments com el Congrés Go Global, un exemple de coordinació entre entitats”.

Per part seua, José Vicente Morata, ha remarcat la importància de la digitalització: “des del Go Global i les Cambres de Comerç de la Comunitat us donem suport a digitalitzar-vos i a entendre la part internacional com a part fonamental de l’economia de les nostres empreses”.

Varietat de continguts

Les empreses participants en aquest tercer fòrum han tingut l’oportunitat d’assistir virtualment a la taula redona dedicada a nous canals per a la internacionalització, així com visualitzar entrevistes a experts, mantindre reunions personalitzades i participar en sales virtuals amb importadors internacionals, entitats financeres o conéixer les novetats d’Europa.

Tot això ha sigut possible a través de tecnologia d’avantguarda i una plataforma capdavantera en streaming, que ha permés a les persones assistents presenciar un congrés en línia amb totes les facilitats i oportunitats d’un esdeveniment presencial.

Així, s’ha clausurat el cicle de tres fòrums del 5é Congrés Go Global edició virtual, que ha comptat amb dos fòrums anteriors dedicats a la intel·ligència competitiva i a la sostenibilitat, tot això amb l’objectiu d’impulsar la internacionalització de les pimes valencianes.