Home Destacats La Diputació aconsegueix el suport de la Conselleria de Transició Ecològica per...

La Diputació aconsegueix el suport de la Conselleria de Transició Ecològica per al desenvolupament del projecte de Xorret de Catí

404
0
SHARE
Imatge de la reunió

El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, s’ha reunit aquest matí amb la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, que ha confirmat que el seu departament ha donat llum verda al Pla Director de Xorret de Catí que impulsa la institució provincial per tal de convertir aquest espai natural en un pol d’atracció del turisme d’interior.

El projecte requereix un pressupost estimat de 5,5 milions d’euros per a les anualitats 2023, 2024 i 2025, per això des de la institució provincial s’han sol·licitat, a través de la Generalitat, fons europeus Next Generation. A més, la Diputació té previst invertir en un futur entre dos i tres milions d’euros de fons propis per a la revaloració arquitectònica de l’antic hotel de Xorret de Catí, tot incidint en aspectes com l’accessibilitat i l’eficiència energètica.

Mazón, que ha estat acompanyat també pel diputat d’Arquitectura, José Ramón González de Zárate, i el director del Patronat Provincial de Turisme, José Mancebo, ha agraït la “implicació, complicitat i interès personal de la consellera Mireia Mollà en aquest projecte mediambiental i de sostenibilitat turística d’un enclavament tan estimat per a tots”. Alhora, ha precisat que aquesta iniciativa “l’emprèn la Diputació, però és un projecte que compta amb el consens de tots els grups polítics a la institució provincial, el suport dels ajuntaments de la comarca i de les associacions i col·lectius mediambientals, turístics i veïnals, així com amb el suport de la Generalitat Valenciana des dels seus diferents departaments, entre ells el de Turisme que dirigeix ​​Francesc Colomer”.

Per la seua banda, la consellera ha destacat que “és digne de felicitar la Diputació per haver fet aquest projecte i fer-ho, a més, com s’han de fer les coses”. En aquest sentit, ha posat en valor el consens assolit per al disseny i desenvolupament del mateix “perquè naix d’una xarxa que li dóna suport”, així com l’interès i la bona feina de la institució província per garantir que es compleix la normativa ambiental a tot moment. Sobre això, ha explicat que després de l’anàlisi realitzada a la Conselleria “no trobem absolutament cap problema per desenvolupar aquest projecte de la manera que ho ha plantejat la Diputació. Això és garantia d’èxit i una molt bona manera de fer les coses”, ha insistit.

Mollà també ha valorat que la Diputació d’Alacant liderada per Mazón “sàpiga aprofitar qualsevol oportunitat que es pose sobre la taula per desenvolupar-lo d’una manera efectiva i ràpida”, ja que ha recordat que els fons de recuperació s’han d’executar en un termini determinat.

“Estic convençuda que aquest projecte serà la demostració de com ha de ser la col·laboració entre administracions i de com als espais naturals es poden combinar interessos mediambientals, socials i econòmics des del respecte. Si hi ha un gran projecte, tenim els fons per desenvolupar-lo i per això puc anunciar que després d’estudiar-lo teniu l’ok de la Conselleria de Transició Ecològica”, ha reiterat la responsable autonòmica.
Sobre això, Mazón ha agraït la celeritat i la prioritat que la Generalitat ha donat a aquest pla provincial dissenyat per dinamitzar el turisme actiu i sostenible i preservar l’entorn natural. “Avançar-se a portar-nos l’ok és fonamental perquè això ens permet continuar treballant de manera paral·lela, cosa que és prioritària per a nosaltres”, ha conclòs el president.