Home Destacats La diputació amplia el termini del Pla ‘+Cerca 21/22’ per facilitar l’acabament...

La diputació amplia el termini del Pla ‘+Cerca 21/22’ per facilitar l’acabament d’obres als municipis

143
0
SHARE
Javier Gutiérrez, Diputat d' Infraestructures
Javier Gutiérrez, Diputat d' Infraestructures

L’area d’Infraestructures de la Diputació d’Alacant aprovarà aquesta setmana la modificació del període d’execució de les inversions del Pla ‘+Cerca 2020/21’ per possibilitar que els municipis disposen d’un període més ampli per a concloure les actuacions subvencionades per la institució provincial.

El diputat Javier Gutiérrez ha explicat que “amb aquesta mesura, els ajuntaments disposaran de cinc mesos més per dur a terme els seus projectes, ja que el termini previst inicialment del 31 de juliol fins al 31 de desembre de 2022, s’amplia fins al 31 de gener de 2023”. La mesura serà sotmesa a debat al ple de demà

Segons el titular d’Infraestructures, aquesta iniciativa és “una mostra més de l’esforç que s’està fent des de l’equip de Govern de la Diputació per donar les màximes facilitats als nostres municipis i, a més a més, garantir que totes les inversions s’acaben en els terminis legals establerts, seguint amb la política d’adaptar els plans al ritme de les obres i no al contrari”.

Segons la diputació, de les 322 inversions un 46% s’ha acabat i un 38% està a punt de concloure’s, suposant que l’execució del Pla ‘+Cerca’ es trobe al 84%. D’una altra banda, al ple de demà s’aprovarà també l’ampliació del pressupost del Pla ‘Planifica’ fins als 81 milions d’euros, 10 milions més, per fer front a l’augment dels preus dels materials de construcció, l’energia elèctrica i els combustibles.