Home Política La Diputació crea una línia d’ajudes per a promoure l’energia fotovoltaica davant...

La Diputació crea una línia d’ajudes per a promoure l’energia fotovoltaica davant l’escalada del preu de la llum

123
0
SHARE

La Diputació d’Alacant crearà una nova convocatòria d’ajudes per a promoure l’ús de l’energia fotovoltaica i afavorir l’autoconsum elèctric mitjançant la constitució de comunitats energètiques locals davant l’escalada contínua del preu de la llum.

“En un moment tan complicat, des de la institució provincial hem decidit impulsar aquest programa de subvencions amb la finalitat d’ajudar les llars i negocis a pal·liar la descomunal pujada del preu de la llum”, ha explicat el diputat de Medi Ambient, Miguel Ángel Sánchez.

A través d’aquest paquet inversor, que anirà destinat als municipis del territori, especialment als de menor població, la Diputació d’Alacant cobrirà els costos administratius i jurídics que comporte la posada en marxa i constitució d’aquestes comunitats que propicien la generació d’energia fotovoltaica.

D’aquesta manera, la institució provincial intervé, no sols en termes econòmics, sinó també en l’àmbit mediambiental, “ja que l’energia solar afavoreix el desenvolupament sostenible i la descarbonització en els processos de generació, ja que el sol és una font renovable, no contaminant i disponible en tot el planeta”, ha manifestat Sánchez.

A més, aquesta nova línia d’ajudes està d’acord amb els Objectius ODS amb els quals la Diputació s’ha compromès després de la seua adhesió a l’Agenda 2030. Aquest ambiciós pla d’acció recull entre els seus propòsits assegurar l’accés de la població a energies assequibles, fiables, sostenibles i modernes, aconseguir ciutats més inclusives, segures i resilients i adoptar mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els seus efectes.

Finalment, el diputat ha destacat la importància d’aquesta convocatòria, “que hem posat en marxa després de l’escalada sense precedents que estem sofrint del preu de la llum”, i ha assenyalat que des de la institució provincial “estem fent tot els possible per a col·laborar amb els ciutadans en l’equilibri dels costos que comporta el consum d’aquest bé de primera necessitat”.