Home Alcoià La Diputació d’Alacant dóna suport amb 2,4 milions d’euros a l’activitat dels...

La Diputació d’Alacant dóna suport amb 2,4 milions d’euros a l’activitat dels clubs esportius de la província

553
0
SHARE

La Diputació d’Alacant ha resolt recentment cinc convocatòries d’ajudes en matèria d’esports que permetran distribuir prop de 2,4 milions d’euros entre 500 clubs de la província.

“Aquests plans són essencials perquè els nostres clubs continuen funcionant, ja que al llarg de l’any són molts els costos que han d’afrontar i que, de vegades, els minven la capacitat per continuar oferint un servei tan rellevant i significatiu com el que presten la societat”, ha assenyalat el diputat responsable de l’àrea, Bernabé Cano.

Així, d’una banda, la Diputació sufragarà amb un milió d’euros l’organització, per part de 111 entitats, d’esdeveniments esportius d’especial interès com el Torneig Internacional d’Handbol ‘Ciutat de Benidorm’, el VIII Torneig Internacional de Rugbi ‘Elx 7s ‘, el III Open Internacional d’Escacs Vila d’Aspe o el Campionat d’Espanya de BMX. La institució provincial ha incrementat més d’un 66% el pressupost inicial d’aquest pla amb l’objectiu d’atendre la totalitat de les sol·licituds presentades correctament en temps i forma.

D’altra banda, la Diputació destinarà aquest any un total de 800.000 euros per ajudar els clubs alacantins a cobrir la seua participació en lligues nacionals i europees de categoria sènior o absoluta. Un total de 53 entitats es beneficiaran daquesta convocatòria, que també ha augmentat la seua dotació inicial, en aquest cas un 76%, per cobrir totes les peticions.

Un altre dels programes als quals se li ha donat el vistiplau és l’enfocat a la promoció i la potenciació d’activitats esportives. Aquesta línia, que distribuirà 347.222 euros entre 296 entitats, està destinada també a sufragar-ne la participació en competicions federades de caràcter oficial.

A més, la institució distribuirà 112.500 euros entre onze clubs de futbol masculins i femenins no professionals i invertirà 98.000 euros per col·laborar amb 24 clubs nàutics a l’organització d’activitats de caràcter oficial, el desenvolupament de cursos de formació que afavorisquen la difusió d’aquesta matèria i la participació en esdeveniments dàmbit nacional o autonòmic.