Home Almudaina La Diputació d’Alacant nomena els alcaldes d’Almudaina i l’Alqueria d’Asnar fills predilectes...

La Diputació d’Alacant nomena els alcaldes d’Almudaina i l’Alqueria d’Asnar fills predilectes de la província

545
0
SHARE
Carlos Mazón, President de la Diputació d'Alacant, amb osé Luis Seguí, Alcalde d'Almudaina, i Jaume Pascual Pascual, alcalde de l'Alqueria d'Asnar
Carlos Mazón, President de la Diputació d'Alacant, amb osé Luis Seguí, Alcalde d'Almudaina, i Jaume Pascual Pascual, alcalde de l'Alqueria d'Asnar

La Diputació d’Alacant ha aprovat hui el nomenament de José Luis Seguí, Alcalde d’Almudaina, i Jaume Pascual Pascual, alcalde de l’Alqueria d’Asnar, com a Fills Predilectes de la Província. Els alcaldes més veterans de la província, i en el cas de Seguí, de tota Espanya, han sigut reconeguts per la seua llarga trajectòria i el lliurament i dedicació als seus pobles i al municipalisme.

Així ho ha destacat Julia Parra, Diputada de Cultura, encarregada de defensar en nom de l’equip de govern totes dues propostes. La diputada ha recordat que tots dos edils van rebre ja en 2009, per part de la Diputació la Medalla d’Or de la Província.

Trajectòria de José Luis Seguí

“La rellevant aportació i lliurament de José Luis Seguí Andrés, qui, als seus vuitanta anys, va complir el passat 13 de febrer mig segle com a primer edil de la seua localitat convertint-se en l’alcalde més longeu en actiu, és mereixedor d’un reconeixement especial per part d’aquesta Corporació pel seu lliurament i dedicació al seu municipi” explica Julia.

El Grup Socialista i el Grup Compromís s’han abstingut respecte a la concessió d’aquesta distinció després de sol·licitar que s’eliminara de l’expedient “tota referència a l’època franquista de la trajectòria de l’alcalde d’Almudaina i es tinga com a punt de partida l’inici de la democràcia”.

Trajectòria de Jaume Pascual

D’altra banda, Francesc Jaume Pascual Pascual, ha exercit com a alcalde de l’Alqueria d’Asnar durant quaranta-tres anys. Nascut en aquest municipi el 26 de juliol de 1955, en 1979, amb tan sols vint-i-tres anys, va començar el seu mandat com a primer edil, càrrec que continua ostentant actualment.

Això ho va convertir en l’alcalde més jove d’Espanya després de la reinstauració de la democràcia. En 1995 va ser triat *també diputat de la Diputació d’Alacant fins a l’any 2015. Julia Parra ha remarcat que “sens dubte, la seua trajectòria és mereixedora de just reconeixement per aquesta institució provincial”. En aquest cas, la proposta ha sigut aprovada per unanimitat.