Home Destacats Dos delegacions africanes agafan conceptes sobre compostatge amb el Consorci CREA

Dos delegacions africanes agafan conceptes sobre compostatge amb el Consorci CREA

240
0
SHARE
Representants de Ghana i Cap Verd al punt de compostatge comunitari de Sax.

El Consorci de Residus CREA ha rebut aquest dijous 21 de juliol una delegació de representants polítics i tècnics de l’Ajuntament de Kumasi -segona ciutat més poblada de Ghana-, de l’Ajuntament de Praia -capital de Cap Verd- i de la Mancomunitat de la Ribera Alta.

Acompanyats pel president del Consorci CREA, Fulgencio Cerdán, han visitat l’illa de compostatge comunitari ubicada a la localitat de Sax, la planta de tractament de residus del consorci a Villena i un ecoparc mòbil com a mostra de la xarxa consorciada d’ecoparcs de l’àrea.

La visita a les instal·lacions del Consorci CREA s’emmarca dins del projecte europeu de cooperació del desenvolupament HORESD, finançat per l’Oficina EuropeAid de la Comissió Europea. Està liderat per la Mancomunitat de la Ribera Alta (València), però el Consorci CREA és l’entitat encarregada de l’assessorament tècnic en matèria de gestió sostenible de residus.

A la visita han estat presents 16 representants de l’Ajuntament de Kumasi i 3 membres de la Cambra Municipal de Praia. La delegació provinent d’Àfrica ha conegut de primera mà totes les instal·lacions en matèria de recollida selectiva i gestió de residus del Consorci CREA -planta de tractament, iniciatives de recollida selectiva de residus orgànics, xarxa consorciada d’ecoparcs, illes de compostatge comunitari , etc…- amb la finalitat de conèixer la gestió de residus a nivell europeu, els objectius i resultats perseguits, així com els treballs a realitzar per aconseguir-los.

Aplicar els conceptes a Àfrica

Mitjançant el projecte HORESD, i amb les experiències adquirides, els socis podran desenvolupar plans de gestió sostenible de residus als seus països d’origen que incloguen recollides selectives i tractament adequat dels mateixos. Concretament, a Kumasi s’implantarà un sistema de recollida selectiva de residus orgànics i unes plantes específiques de compostatge i reciclatge de residus per al tractament diferenciat, tot tendent a reduir al màxim els residus que acaben a l’abocador.