Home Agres La diputació d’Alacant possa a l’avast de varis municipis ajudes per matenir...

La diputació d’Alacant possa a l’avast de varis municipis ajudes per matenir espais naturals

0
SHARE
Imatge de zona forestal a Tibi
Imatge de zona forestal a Tibi

Les ajudes s’articulen entorn de dues convocatòries, i els municipis de les nostres comarques que es beneficiaran son: Agres, L’Orxa, Muro d’Alcoi i Tibi

La Diputació millora l’entorn natural i les zones verdes de 32 municipis amb una inversió de 680.000 euros

La Diputació d’Alacant ha resolt dues convocatòries d’ajudes en matèria de medi ambient que permetran distribuir prop de 680.000 euros entre una trentena de municipis de la província.
Així, d’una banda, la institució sufragarà amb 626.418 euros la plantació de nou arbrat en tretze localitats del territori. Agres, Benifato, El Castell de Guadalest, L’Atzúbia, La Torre de les Maçanes, L’Orxa, Monòver, Muro d’Alcoi, Planes, Sant Isidre, Tàrbena i Tibi són els ajuntaments que es beneficiaran d’aquest important paquet inversor que contempla, així mateix, la reestructuració de l’espai urbà arbrat per a la seua adaptació al canvi climàtic.
“A través d’aquest programa de subvencions, restaurem i reforcem els ecosistemes naturals, augmentant el nombre d’arbres adequats en els espais urbans i protegint la subsistència dels ja existents en unes condicions d’equilibri, seguretat i accessibilitat”, ha assenyalat el diputat de medi ambient, Miguel Ángel Sánchez.

D’altra banda, la Diputació destinarà aquest any 52.500 euros per a col·laborar amb 21 consistoris en la redacció de projectes de millora de masses i terrenys forestals municipals d’interés paisatgístic i ambiental.
Per comarques, les poblacions que obtindran subvenció a la Marina Alta són Calp, Dénia, El Poble Nou de Benitatxell, Ondara, Parcent, Teulada i la ELM Jesús Pobre, mentre que a la Marina Baixa ho faran Bolulla i La Vila Joiosa.
Per part seua, a la Vega Baixa es beneficiaran d’aquest pla Benejússer, Benferri, Bigastre i Coix, en la zona del Vinalopó, l’Alguenya, Crevillent, Novelda, Petrer i Santa Pola, a L’Alcoià-El Comtat, L’Orxa i Tibi, i a L’Alacantí, Busot.