Home Agres La Diputació destina 420.000 € a 84 projectes de transparència impulsats per...

La Diputació destina 420.000 € a 84 projectes de transparència impulsats per ajuntaments y mancomunitats

0
SHARE
Julia Parra, Diputada de Transparència
Julia Parra, Diputada de Transparència

La Diputació d’Alacant ha adjudicat 420.000 euros en ajudes per al desenvolupament de 84 projectes de transparència, bon govern i participació ciutadana impulsats per 60 entitats d’àmbit local. La convocatòria finançarà sis propostes presentades per mancomunitats i entitats locals menors i iniciatives de 57 ajuntaments per adaptar-se a la nova normativa.

Julia Parra, Diputada de Transparència, ha assegurat que “més del 83% de les subvencions es repartiran entre municipis de menys de 5.000 habitants, que són la nostra prioritat per segon any consecutiu, ja que necessiten suport per avançar i modernitzar significativament els seus serveis i prestacions i avançar en el procés de digitalització”.

La convocatòria de l’àrea de Transparència ha rebut 130 sol·licituds de les quals se n’han concedit 33 dins la línia 1, destinada a la promoció de la participació ciutadana, i 51 a la línia 2, que contempla activitats relacionades amb la transparència i el bon govern.

A la primera línia, amb 222.000 euros, figuren la Mancomunitat de municipis de l’Alcoià i el Comtat i la mancomunitat del Xarpolar, que desenvoluparan propostes per a la mobilitat sostenible a la comarcam, i els municipis d’Alcoi, Agres, Alqueria d’Asnar, Planes i Tibi. A la segona, que distribuirà 200.700 euros, es troben Alcoi, Tibi, Planes, Beniarrés, Quatretondeta i Benilloba entre altres 41 municipis.