Home Destacats Les excavacions arqueològiques del Batà de Muro progressen amb descobriments del neolític

Les excavacions arqueològiques del Batà de Muro progressen amb descobriments del neolític

0
SHARE

L’Ajuntament va adquirir el solar del parc de Batà per 200.000 euros al començament de legislatura com a part d’un projecte participatiu perquè el poble de Muro tinguera el seu gran parc.

Poc despres, es va descobrir un mur de tapial que va ser datat a la segona meitat del segle XV. Una evidència que no podien deixar de costat i que havia de ser posar en valor perquè fos part del patrimoni del poble. Es va realitzar un estudi arqueològic que va determinar que s’havia d’incloure dins del projecte que calia posar-lo en valor.

Es van fer diversos sondatges i van aparéixer més coses. Sobretot va aparéixer molta ceràmica ibera, trastocant un poc la història del poble, perquè no hi havia constància que hi hagués hagut mai un assentament. Des de conselleria van aconsellar fer una segona fase d’aquest projecte.

Finalment es va trobar un mur d’adob que és molt típic iber justament al costat d’unes restes de fa 5.000 anys de ceràmica de finals del neolític, entre elles, una punta de fletxa. Un descobriment que dona un gran valor històric i patrimonial al poble de Muro que estava amagat baix del terreny del Batà i posa en manifest que hi havia assentaments al costat del riu.