Home Alcoià La Diputació organitza una Jornada nacional centrada en l’assistència a municipis xicotets

La Diputació organitza una Jornada nacional centrada en l’assistència a municipis xicotets

0
SHARE
Cartell promocional de la Jornada d'Assistència a Municipis.
Cartell promocional de la Jornada d'Assistència a Municipis.

El MARQ acollirà el dilluns 21 de novembre al MARQ la primera Jornada d’Assistència a Municipis organitzada per la Diputació d’Alacant . Una trobada amb representants locals amb el lemaLa tasca de les diputacions a les poblacions més xicotetes amb l’ objectiu de plantejar els reptes d’aquestes institucions en el marc del sistema d’atenció als nuclis de població de menys habitants i analitzar les necessitats reals dels ajuntaments.

La jornada té com a finalitat crear una taula de diàleg entre administracions en què es plantegen projectes i solucions i es creen sinergies amb altres províncies “per posar sobre la taula bones pràctiques de les quals podem aprendre ia les que podem aportar”, ha assenyalat el Javier Gutierrez , Diputat d’Assistència a Municipis, qui ha destacat el caràcter nacional de la convocatòria en què participaran les diputacions de Màlaga i Segòvia i alcaldes en representació de diverses comarques alacantines.

A la jornada impulsada des de la Diputació d’Alacant s’abordarà el suport a tots els municipis, posant èmfasi en els de menys de 5.000 habitants, tant des de la perspectiva dels ajuntaments com des del paper fonamental que juguen les diputacions. Aquesta activitat està dirigida a tècnics, alcaldes, regidors, administracions públiques i usuaris interessats.

Activitats del programa

La programació inclou la conferència “ L’assistència provincial als municipis petits: una perspectiva històrica i també jurídica des de l’actual bloc de constitucionalitat ”, a càrrec de José Antonio GarcíaTrevijano Garnica , professor titular de Dret Administratiu de la Universitat Complutense de Madrid i anteriorment lletrat Major del Consell d’Estat, i de l’advocat Carlos GarcíaTrevijano de la Cagiga.

La trobada també acollirà dues taules rodones on s’analitzarà l’Assistència a Municipis. El debat comptarà amb la participació de Sara Dueñas, vicepresidenta i diputada del Servei d’Assistència a Municipis, Modernització i Relacions Institucionals de la Diputació de Segòvia, i María Salomé Hidalgo, diputada d’Atenció al Municipi i Contractació de la Diputació de Màlaga, a les que acompanyarà Javier Gutiérrez. En representació dels ajuntaments, participaran els alcaldes de Penàguila, Salvador Català, Relleu, Lli Antonio Pascual, i Granja de Rocamora, Javier Mora.