Home Destacats La Diputació publica un llibre que posa en valor en patrimoni dels...

La Diputació publica un llibre que posa en valor en patrimoni dels castells de la província

444
0
SHARE
Julia Parra, Diputada de Cultura, i José Ramón González de Zárate, Diputat d'Arquitectura
Julia Parra, Diputada de Cultura, i José Ramón González de Zárate, Diputat d'Arquitectura

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, i el diputat d’Arquitectura, José Ramón González de Zárate, han presentat aquest matí ‘Els castells d’Alacant davant dels projectes d’intervenció’, un llibre que valora el patrimoni que atresora la província, amb 250 fortificacions, qualitat i varietat tipològica.

El llibre que reuneix la valoració de reconeguts experts sobre la dilatada trajectòria històrica d’actuacions, així com l’increment d’inversions, projectes i estratègies al nostre territori. Julia Parra ha destacat “el valor científic, acadèmic i divulgatiu d´aquesta nova publicació del MARQ que atraurà l’atenció dels amants de la història”.

El volum recopila 18 projectes dispersos per tota la geografia alacantina, alguns ja executats i altres en fase d’execució i neix amb la finalitat de donar a conéixer aquesta feina a través d’estrictes criteris professionals i d’unes intervencions que han crescut exponencialment els darrers anys.

Més incentius per valorar el patrimoni

González de Zárate assegura que “des de la Diputació d’Alacant el nostre objectiu és ajudar tots els municipis”, i per això “estan repartint noves ajudes per al patrimoni dotades inicialment amb 2,5 milions d’euros històric que es podran ampliar en funció de les demandes i necessitats”

L’acte ha comptat també amb la participació del catedràtic d’Arquitectura de la Universitat d’Alacant, Andrés Martínez, el director del MARQ, Manuel Olcina, el director de làrea d’Arquitectura de la Diputació, Rafael Pérez, l’arqueòleg del MARQ, José Luis Menéndez, i el director gerent de la Fundació CV-MARQ, José Alberto Cortés.