Inici Alcoi La divulgació científica centrarà la Setmana de la Ciència de la UPV...

La divulgació científica centrarà la Setmana de la Ciència de la UPV a Alcoi amb tints culturals

379
0
COMPARTIR

Resten poc menys de 3 setmanes per a que el Campus d’Alcoi de la UPV convoque una nova Setmana de la Ciència. Pensat per a divulgar la ciència a la societat i despertar vocacions científiques entre els joves, l’esdeveniment ha presentat aquest dimecres el cartell que la identificarà. Un cartell que, a la llarga, vol ser també un reclam cultural per a la Setmana de la Ciència i que dissenyen ex alumnes del campus alcoià.

La ciutat d’Alcoi té el privilegi de comptar amb dos campus universitaris al seu casc urbà, que la converteixen en tot un pol de concentració de coneixement a l’interior alacantí. Una d’eixes seus és la de la Universitat Politècnica de València (UPV), un ens que té entre les seues prioritats la divulgació científica. De fet, en els successius rànquings mundials en aquest sentit, el Campus d’Alcoi de la UPV apareix sempre ben ubicat. Un dels factors que contribueix a aquest fet és la contínua tasca científica que es desenvolupa als múltiples laboratoris amb que compta.

Precisament la vocació científica del campus alcoià de la Politècnica és un dels elements fundacionals de la ja tradicional Setmana de la Ciència que celebra any rere any l’ens. Enguany l’esdeveniment tindrà lloc entre el 17 i el 23 de novembre a la ciutat dels ponts. Estarà composat per xerrades, tallers i activitats pensades per a divulgar la ciència a qualsevol persona i apropar-la a la societat. Sempre amb un especial interès per despertar vocacions científiques, la Setmana de la Ciència ja quasi ha omplert les inscripcions.

Ja l’any passat, la Setmana de la Ciència va agregar un nou punt positiu que vol acabar sent un impuls cultural per a l’esdeveniment. El Campus d’Alcoi de la UPV nomena a un dels seus antics alumnes de Disseny per a que confeccione el cartell que identifique aquesta activitat. Així, l’ens universitari vol estretir el lligam amb els seus alumnes ja graduats. Enguany, aquesta tasca ha recaigut en Arantxa Lara dins d’una proposta que no descarta dur a terme exposicions dels cartells com a reclam cultural en el futur.

Ens alcoians de caire social, però lligats a la ciència, participaran activament de les activitats previstes a mitjan de novembre dins la Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la UPV.