Home Alcoi La tercera tanda del pla de rehabilitació urbana deixa a Alcoi sense...

La tercera tanda del pla de rehabilitació urbana deixa a Alcoi sense 3 milions d’euros en ajudes

0
SHARE

A la tercera no s’ha continuat amb la vençuda a Alcoi respecte al pla de rehabilitacions urbanes ARRU. La ciutat havia demanat subvencions per valor de 3 milions d’euros amb els que rehabilitar desenes d’habitatges i dinamitzar el sector del rajol. Només 4 de les 7 finalistes d’entre les 18 poblacions presentades ha accedit a les ajudes, que durant les dos darreres edicions han deixat uns 6 milions a la ciutat.

La rehabilitació d’edificis ha resultat ser un des al·licients que ha reviscolat el sector de la construcció a tota la Comunitat Valenciana. Davant la manca de construccions després d’anys d’especulació urbanística, les rehabilitacions han mantingut vives a moltes empreses del rajol. Són ajudes que gestiona la Generalitat, i que durant les dos darreres edicions del conegut com a Pla ARRU han fet d’Alcoi la ciutat valenciana més beneficiada en aquest sentit. No obstant, a la tercera, la ciutat d’Alcoi s’ha quedat fora d’aquestes ajudes, que bonifiquen fins al 55% dels treballs de rehabilitació en edificis.

Les dos primeres tandes d’ajudes van permetre rehabilitar fins a 50 immobles als barris de Santa Rosa o Eixample alcoians, a més de contribuir en la reforma del carrer Entença. Per a la tercera, Alcoi competia amb altres 17 localitats, de les quals únicament 7 han passat el tall de les condicions per a accedir a les ajudes. Però el pressupost que el Consell ha destinat a aquesta tercera edició de l’ARRU només ha arribat per a subvencionar a 4 poblacions. Ontinyent, amb 1,9 milions, Gandia amb 1,4, Castelló amb 1,3, i Burjassot amb 940.000 euros han sigut les poblacions on s’aplicaran les ajudes a la rehabilitació.

Alcoi ha quedat en cinquè lloc d’aquesta baremació i per poc no ha entrat en les ajudes. L’Ajuntament havia demanat 3 milions d’euros en aquest concepte que sumar als vora 6 milions invertits al casc urbà amb els passats ARRU. La no entrada de la ciutat en aquestes ajudes ha provocat la indignació de partits de l’oposició, que ja han demanat explicacions a l’equip de govern respecte a la no inclusió d’Alcoi en el nou pla.

Tot i haver superat la primera avaluació per part des tècnics de Generalitat, la capital de l’Alcoià veurà ara frenada la rehabilitació d’edificis al seu casc urbà. Cosa que també ha ocorregut amb altres ciutats de les comarques centrals valencianes, entre les que es troben Bocairent i Xàtiva. Aquestes ajudes multipliquen l’impacte econòmic a la localitat que les aconsegueix, a banda de dinamitzar el sector de la construcció.