Home Alcoià La fira ‘Alacant Gastronòmica’ inclourà el I Congrés Nacional de Truita de...

La fira ‘Alacant Gastronòmica’ inclourà el I Congrés Nacional de Truita de Creïlles al setembre

394
0
SHARE
Els organitzadors d'Alacant Gastronòmica presenten el I Congrés Nacional de Truita de Patates a la Diputació d'Alacant.

El President de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha presentat el I Congrés Nacional de Truita de Creïlles que se celebrarà el proper mes de setembre en el marc de la IV edició d”Alacant Gastronòmica’. L’esdeveniment s’articularà al voltant de ponències, demostracions i tasts amb la finalitat d’intercanviar criteris i de reflexionar sobre les tècniques d’elaboració d’aquest tradicional plat espanyol.

Mazón ha comentat que aquest congrés “suposa una implicació al següent pas de l’enfocament d’aquesta nova audàcia i ambició”. Tal com ha prosseguit, “al món de la gastronomia no cal estancar-se i organitzarem un congrés al voltant d’un concurs, perquè a Espanya parlar de truita de patates és força simptomàtic de la importància que té aquest plat. Incrementem l’aposta per ‘Alacant Gastronòmica’ des de la Diputació perquè, després del Covid, la gent segueix tenint ganes de qualitat, de millora, d’innovació, però també d’aprofundir en les nostres tradicions i arrels”, ha assegurat el president.

El mandatari provincial ha rematat que aquestes accions “les fem per la nostra gastronomia, la nostra hostaleria i el nostre sector alacantí, el dels nostres productes, fabricació, elaboració, cultiu, tractament i tracte a sala i a cuina.Continuem en el camí de seguir sent imbatibles en talent, en barra, a sala, a taula i en producte i això és ‘Alacant Gastronòmica'”, ha sentenciat el responsable provincial.

Finalment, el president ha apostat per la recuperació d’un col·lectiu “molt danyat, perjudicat i injustament tractat durant aquesta pandèmia, de manera desproporcionada, i el que venim és a treballar des del positivisme i des de la promoció en la compensació a un sector que necessita més que mai de nosaltres però que ens ofereix, com cap altre, professionalitat, qualitat, feina, tradició i innovació. A la Diputació estem satisfets de formar-ne part i d’exercir d’altaveu d’aquest congrés”.

La primera edició d’aquesta proposta, que compta amb l’auspici de la institució provincial, es desenvoluparà els dies 24 i 25 de setembre a IFA -Institució Firal Alacantina-. La iniciativa sorgeix després de la revolució que ha suposat al panorama gastronòmic el Campionat d’Espanya de Truita de Creïlles Trofeu Tescoma’ creat pel crític gastronòmic Rafel García Santos.

Amb el propòsit de posicionar la província d’Alacant a l’epicentre de la gastronomia espanyola, el congrés potenciarà un dels plats més identitaris del panorama nacional i constituirà l’eix central de les activitats programades a la fira ‘Alacant Gastronòmica’.

Restauradors de primer nivell

Segons ha detallat García Santos, reconeguts i prestigiosos cuiners dels restaurants de més tradició en l’elaboració de la truita de patates, així com concursants, ponents, guanyadors d’anteriors campionats, blocaires, periodistes i professionals, se sumaran a aquesta cita per aglutinar coneixements i opinions en pro de la diversitat i la promoció d’aquesta singular menja.

També participaran restauradors, hostalers, productors, comercialitzadors i ajuntaments. Per la seva banda, Carlos Baño ha agraït el “suport incondicional” de la Diputació, alhora que ha assegurat que tant el congrés de la truita com ‘Alacant Gastronòmica’ suposen una revolució al món de la gastronomia.