Home Castalla La Fira de Sant Isidre rep un 10% de visitants de fora...

La Fira de Sant Isidre rep un 10% de visitants de fora de la Comunitat Valenciana i consolida l’augment d’expositors

257
0
SHARE

Dos setmanes han transcorregut des que la ciutat de Castalla celebrara un dels seus principals esdeveniments comercials. Es tracta de la Fira de Sant Isidre, un certamen amb vora 3 dècades d’història i que suposa un impuls per a l’economia local. Enguany, l’Ajuntament ha fet una aposta per professionalitzar la seua organització basant-se en la que és coneguda com la ‘fira de fires’, la Fira de Tots Sants de Cocentaina. S’ha aconseguit una major professionalització de l’organització que ha comportat també un augment de la superfície expositiva.

Aquest increment, unit a la redistribució dels espais, ha facilitat també la participació d’un major nombre d’expositors, tant de gran format com de gastronomia i comerç. Tant que els primers han augmentat en un 33% respecte a la darrera edició, mentre els segons ho han fet per damunt del 60%. Aquest fet, afirmen des del Consistori, ha comportat una important injecció econòmica per a la localitat, que també ha millorat el seu posicionament en quant a turisme. Els punts d’informació del certament en la Fira de Sant Isidre han rebut més de 3.500 visitants.

Difusió turística

La difusió dels atractius patrimonials de la capital de la Foia és altre dels objectius a l’hora de convocar la Fira de Sant Isidre. Tot i no disposar de xifres de seguiment, l’organització ha detectat un increment del nombre de visitants a l’esdeveniment. El 90% dels mateixos provenen de la Comunitat Valenciana, mentre que el 10% restant es divideix entre el 7% provinent d’altres regions espanyoles i el 3% de visitants d’origen estranger.

La Fira de Sant Isidre de Castalla encara té com a tasca pendent aconseguir una major participació per part del comerç i l’hostaleria locals, ja que bona part dels expositors provenen de fora de la ciutat.