Home Cocentaina La Fira de Tots Sants atrau l’atenció de tres grups d’estudiants de...

La Fira de Tots Sants atrau l’atenció de tres grups d’estudiants de Periodisme, Protocol i Producció Audiovisual

677
0
SHARE
Estudiants de Protocol amb autoritats contestanes durant la Fira de Tots Sants 2022.

La Fira de Tots Sants de Cocentaina s’ha consolidat en els últims anys com un esdeveniment ineludible per a milers de visitants procedents de tota la geografia espanyola. Es tracta d’un gran aparador expositiu en el qual participen més de 800 empreses, amb un valor econòmic de producte exposat de 52 milions d’euros. Durant la seua celebració, la Fira es converteix en l’epicentre turístic de la Comunitat Valenciana.

Fruit de la seua magnitud, en les últimes edicions, la Fira s’ha convertit en objecte d’estudi per a alumnes de diferents especialitats acadèmiques. Aquesta passada edició va comptar amb la visita de tres grups d’estudiants del grau de Ciències de la Informació, de la UMH; de Protocol i Organització d’Esdeveniments, de IMEP; i del cicle formatiu de Producció d’Audiovisuals, de l’IES Luis García Berlanga. L’objectiu de la seua presència ha sigut conèixer de prop l’organització i les característiques d’un esdeveniment d’aquestes dimensions.

Periodisme, protocol i audiovisual

Concretament, es van acostar fins a Cocentaina els alumnes de Grau de Comunicació Audiovisual i Periodisme, de la Universitat Miguel Hernández, d’Elx per a viure en primera persona l’acte de la inauguració i tot el que suposa a nivell d’organització, protocol i comunicació. Van tindre l’oportunitat d’entrevistar el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que va inaugurar la Fira i a l’encarregat aquest any de llegir el tradicional text del Privilegi, l’empresari Rafael Pascual, amb el qual dona inici el certamen.

Els alumnes van tornar a visitar la Fira el dia de la festivitat de Tots els Sants per a conèixer l’experiència de les principals autoritats locals en l’organització de la Fira i descobrir les claus del seu èxit, com ha anat evolucionant la seua imatge i format i com funciona la seua promoció i difusió. Així mateix, es van acostar a diversos expositors per a saber què suposa aquest marc firal per a les empreses que participen.

D’altra banda, el dia 31 la Fira va comptar amb un grup d’alumnes del Grau Universitari i Màster d’Organització d’Esdeveniments, Protocol i Relacions Institucionals que ofereix l’Institut Mediterrani d’Estudis de Protocol (IMEP), a Alacant, per a estudiar en profunditat tot el treball d’organització, protocol i comunicació que comporta el certamen. Durant la seua estada els van detallar el funcionament, organització i característiques d’un esdeveniment que enguany va arribar a convocar a més de 500.000 visitants.

Cal recordar que aquest grau universitari ja ha mostrat interés pel certamen en diferents ocasions i que fins i tot ha comptat amb la visita a l’IMEP de l’alcaldessa de Cocentaina i el responsable de contingut audiovisual de la Fira, dues vegades en cursos anteriors. Visita, que probablement tornarà a repetir-se abans que finalitze aquest curs.

Finalment, els alumnes de primer i segon curs del cicle d’FP de Producció d’Audiovisuals, Espectacles i Esdeveniments de l’Institut Luis García Berlanga de Sant Joan van estar en Cocentaina i van mostrar molt d’interès per tots els detalls més tècnics i administratius que hi ha darrere de l’organització de la Fira. Se’ls van traslladar conceptes com el muntatge de les estructures, la gestió dels permisos d’exposició, les mesures de seguretat i d’accessibilitat, el comptatge de visitants, temps, pressupostos, canals de promoció, les principals dificultats o reptes que suposa.

Interès creixent

Per a l’alcaldessa, Mireia Estepa, “el fet que cada any la Fira desperte l’interès d’alumnes i professors provinents de diferents disciplines acadèmiques és indicatiu que tenim un esdeveniment digne de ser estudiat. Els anys de trajectòria de la nostra Fira ha consolidat una estructura organitzativa i un equip de professionals per al seu muntatge i desenvolupament sense els quals no seria possible posar en marxa tota la maquinària que representa un certamen d’aquesta magnitud”.