Home Alcoià Els accidents de nit amb animals fan de la CV-795 entre Alcoi...

Els accidents de nit amb animals fan de la CV-795 entre Alcoi i Banyeres una de les carreteres perilloses de la província

0
SHARE
La vall entre la Font Roja i la Mariola és la que recorre la carretera CV-795.

L’orografia de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla fa que moltes de les carreteres que les travessen hagen de seguir un traçat sinuós i ple de corbes. Elements que incrementen la possibilitat de patir accidents de trànsit per als conductors. Si a això se li afegeix el fet de que moltes carreteres de la zona estan envoltades d’espais naturals o forestals amb animals, eixe risc es veu incrementat.

És un fet que es demostra segons les dades que baralla la Direcció General de Trànsit (DGT) a la província d’Alacant. Segons els informes de l’ens, la muntanya alacantina té al seu territori una de les carreteres amb més sinistres amb animals implicats que existeixen a tota la província. Es tracta de la CV-795, que uneix les poblacions d’Alcoi i Banyeres, i aquestes amb Ibi i Onil a través de la muntanya.

Aquesta via registra -segons dades de la DGT publicades en premsa- al menys un accident amb animals implicats per mes. Els animals implicats solen ser javalís, encara que també s’han donat casos de sinistres provocats per cèrvols o cabres monteses. Solen ocórrer de nit, quant aquestes espècies estan més actives, i afortunadament solen causar més danys materials que personals.

Un tram molt curt per a tant sinistre

Destaca el fet de que la CV-795 a males penes té una llargària de 23km entre Alcoi i Banyeres, encara que és en el tram entre els cascs urbans de les dos poblacions -en torn a 20km- on es concentra la major sinistralitat. Des del 2017 hi han registrats 76 accidents amb animals implicats a aquest traçat, quasi tots ells de nit. El darrer es va produir a mitjans del passat mes de setembre.

Tota aquesta via esta sembrada de senyals que alerten del perill, tant per la presència d’animals com per la perillositat d’alguns trams de corbes. Tot i el bon estat del paviment, des de la DGT recomanen sempre extremar les precaucions en aquesta carretera, especialment de nit. La confiança que a base d’usar-la tenen molts dels conductors de la zona pot ser una mala aliada.