Home Cocentaina La Fira de Tots Sants congrega 64 expositors virtuals i albergarà un...

La Fira de Tots Sants congrega 64 expositors virtuals i albergarà un concurs internacional d’oli

0
SHARE

Fins a 64 expositors formaran part de l’oferta comercial de la Fira de Tots Sants en aquest any de pandèmia. Una xifra inferior a l’habitual, però que permetrà que tots els sectors habituals presents en el certamen mostren la seua oferta via telemàtica. A banda, la Fira albergarà el ‘AOVE Fòrum’, el concurs que busca trobar el millor oli d’oliva de tot el món. Un nom que es coneixerà en l’àmbit de la fira contestana.

Els condicionants de la pandèmia mundial de coronavirus han modificat la planificació habitual del gran esdeveniment comercial de la muntanya alacantina: la Fira de Tots Sants de Cocentaina. El certamen no coparà enguany la immensa majoria del casc urbà contestà amb centenars d’expositors, sinó que haurà de fer-ho de forma virtual. L’organització ha considerat que aquest format és el més indicat tenint en compte les restriccions imposades per a mantenir la salut pública. La vessant cultural sí que es mantindrà, però amb mesures de prevenció anti Covid.

La Fira comptarà amb un total de 64 expositors, que mostraran els seus productes a l’aparador virtual i de caire autonòmic que ha activat el certamen. La major part d’ells provenen de terres valencianes, i especialment de les comarques que envolten al Comtat. Avarquen bona part dels productes que habitualment es poden trobar a la Fira, entre els que destaquen la maquinària agrícola, l’automoció, la tecnologia, el medi ambient o l’alimentació. Les seues ofertes estaran a l’abast tant en la plataforma habitual del certamen com a les seues xarxes socials.

A banda de les vessants comercial i cultural -que es mantenen amb els condicionants de la crisi sanitària-, la 674 Fira de Tots Sants de Cocentaina tindrà una important novetat. Es tracta de la convocatòria del concurs ‘AOVE Fòrum’, que tracta de trobar el millor oli d’oliva de tot el món. Ho farà convocant a les empreses del ram que vullguen participar a enviar 4 mostres dels seus olis abans del 10 de novembre. Cal tenir en compte que aquest producte és una de les estrelles de la dieta mediterrània, i que a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla existeixen cooperatives i almàsseres susceptibles de participar.

Els resultats d’aquest concurs internacional amb que comptarà la Fira d’enguany es coneixeran durant la setmana del 21 de novembre. Un mes que avarcarà completament el certamen contestà.