Home Cocentaina La Fira de Tots Sants de Cocentaina estrena enguany l’obra de teatre...

La Fira de Tots Sants de Cocentaina estrena enguany l’obra de teatre que ret homenatge a Gustavo Pascual Falcó

406
0
SHARE
Els participants en la representació durant un assaig.

La Fira de Tots Sants de Cocentaina es prepara per a rebre un esdeveniment cultural de gran rellevància amb l’estrena de l’obra de teatre ‘Paquito el Chocolatero’, una producció a càrrec de la destacada companyia Tyrsova. Aquest espectacle és un homenatge a la vida i llegat del compositor valencià Gustavo Pascual Falcó, la contribució del qual a la música ha deixat una empremta perdurable en la història.

Serà el pròxim 28 d’octubre, pocs dies abans de l’inici oficial d’aquesta 677a edició de la Fira de Tots Sants, quan es podrà veure el muntatge en escena per primera vegada a les taules del Centre Cultural El Teular de Cocentaina. La companyia està a hores d’ara ultimant els assajos, i les entrades es posaran a la venda a principis del mes d’octubre a través de la plataforma de venda d’entrades de l’Ajuntament de Cocentaina.

Més que un pasdoble

El pasdoble ‘Paquito el Chocolatero’ transcendeix la categoria de mera composició musical. Representa un llegat cultural que ha captivat audiències al llarg de generacions i fronteres. Així, l’obra que ara es presenta és una finestra cap a la vida de Gustavo Pascual Falcó, el mestre darrere de la inoblidable melodia.

La trama convida a explorar les vivències i reptes que van donar forma a aquesta peça emblemàtica. Qui va ser Paquito? Qui va ser Gustavo? Quines altres composicions distingides va aportar en la seua prolífica carrera? Aquestes són les incògnites que s’entrellacen amb la música en una representació que busca desxifrar l’essència del compositor.

Música en directe

La posada en escena és un compendi de disciplines artístiques, des del teatre de text fins al cant, el teatre gestual i la integració de mitjans audiovisuals i luminotècnics. La música en viu, interpretada per una banda en directe, atorga vida als moments crucials de la vida de Gustavo Pascual Falcó. La dramatúrgia i direcció escènica està al càrrec de Xavier Lauder, i la música en directe sonarà gràcies a la participació de la Societat Musical de la Barraca d’Aigües Vives, sota la direcció musical d’Agustín Martínez Caballero i Joaquín Ramón Cardona Carbonell. Damunt de l’escenari podrem gaudir amb les interpretacions d’un elenc format pels actors Iván Cervera, Jordi Lexi, Vicente Aparicio, Manel Palazón i l’actriu Inés Coronado.

En paraules de la companyia, “‘Paquito el Chocolatero’ promet ser un homenatge commovedor a un compositor la música del qual ha ressonat al cor de generacions senceres. No perdeu l’oportunitat de ser part d’aquesta experiència única”.

Per la seua banda, la Regidora de Fira de l’Ajuntament de Cocentaina, Marcela Richart, ha aprofitat l’ocasió per a posar de rellevància la importància que té l’art i la creació artística per a la Fira de Tots Sants. “En aquesta ocasió anem més enllà en el nostre compromís amb la cultura, col·laborant com a administració pública en la co-producció d’aquest muntatge teatral al voltant de la vida i obra del contestà Gustavo Pascual Falcó. I fer-ho en els prolegòmens de l’arribada de la nostra Fira no és una casualitat. Esperem que el resultat siga un èxit i després de Cocentaina arriben moltes més dates i molts més escenaris que permeten seguir difonent la important contribució que va fer el compositor al patrimoni musical mundial”, conclou la regidora.