Home Cocentaina La Fira de Tots Sants més estranya de la Història obri portes...

La Fira de Tots Sants més estranya de la Història obri portes a Cocentaina en torn a hostaleria i comerç locals

0
SHARE

La 674 edició de la Fira de Tots de Cocentaina ha obert portes amb els condicionants de la situació sanitària detonada pel coronavirus. L’acte de lectura del Privilegi atorgat per Pere IV ha comptat amb totes les mesures de seguretat sanitària contra la pandèmia i ha encetat el certamen. Sense expositors als carrers, el pes de la Fira a Cocentaina l’ostenten els negocis hostalers i el comerç local, que han registrat bones xifres d’afluència per a obrir una Fira que durarà tot un mes.

Evitar les concentracions de persones és una dels principals premisses que les autoritats sanitàries han establert per a controlar l’expansió de la Covid19. Durant l’estiu, les mesures de desescalada han permès una major mobilitat, però la tardor ha portat amb ella la segona onada del virus, que amenaça amb restriccions que ja fregen el confinament domiciliari. Mesures que han impossibilitat que la Fira de Tots Sants de Cocentaina puga celebrar-se en condicions normals. Cada any, vora mig milió de persones arribaven a la capital del Comtat per a gaudir d’ella.

Enguany, l’organització s’ha replantejat com dur a terme un esdeveniment que genera més de 40 milions d’euros de beneficis, i que ha sigut inaugurat aquest passat cap de setmana. Tot en un acte en el que, com és habitual, s’ha llegit el Privilegi que va atorgar Pere IV a Cocentaina, i que ha permès a la vila comtal celebrar el certamen durant ja 674 anys. Tot en un acte que ha comptat amb totes les mesures de seguretat i que ha donat el tret d’eixida a un mes de Fira de Tots Sants. L’oferta comercial, que no pot estar al carrer, està activa amb 120 comerços via internet.

Sense els habituals expositors als carrers contestans, són el comerç i l’hostaleria locals els que han posat l’animació als carrers de la capital del Comtat. De fet, bars i restaurants han registrat bones xifres durant tot el cap de setmana, en part també gràcies als menús especials de Fira que han confeccionat per a l’ocasió. Lògicament, la major part dels clients són locals o de proximitat, però allò més important és que un sector que ha patit de valent la crisi del coronavirus pot tenir dies per a reviscolar gràcies a aquesta diferent Fira de Tots Sants a Cocentaina. Una situació que també s’ha donat en el comerç local.

La programació que continua activa és la cultural. Aquesta, així com els expositors forans i les seues ofertes especials de Fira, es poden trobar a la web del certamen contestà.