Home Cultura La fira ‘Onil es Mostra’ aspira a atraure més de 15.000 visitants...

La fira ‘Onil es Mostra’ aspira a atraure més de 15.000 visitants coincidint amb el 9 d’Octubre

332
0
SHARE

Diverses localitats de l’interior de la província d’Alacant tenen gran experiència en la realització de fires comercials i culturals. Entre elles es troben la de Sant Isidre de Castalla o, sobre tot, la de Tots Sants de Cocentaina. Esdeveniments capaços d’atraure desenes de milers de visitants, amb tot el que això suposa en potencials guanys per al comerç i l’hostaleria. A Onil, la programació d’aquest tipus d’esdeveniments es va recuperar durant la passada dècada, encara que no fou fins el 2015 quan es va consolidar amb la fira ‘Onil es Mostra’.

El certamen es celebra aquest proper cap de setmana a la vila de les nines, que ja des d’aquest dijous està transformant-se per a l’ocasió. ‘Onil es Mostra’ ha crescut de forma exponencial a cada nova edició, suposant un aparador per a tots els actors de l’àmbit social a la localitat. Ho fa tant en superfície com en oferta comercial, cultural i d’oci. De fet, ja des de divendres hi ha programat un llarg seguit d’activitats, al marge dels expositors de les associacions i col·lectius locals. La fira implica a tota la societat colivenca i aspira a atraure a més de 15.000 visitants.

La coincidència de la fira amb la festivitat del 9 d’Octubre ha permès incrementar l’oferta d’Onil es Mostra’ amb les activitats del Dia de la Comunitat Valenciana. Entre elles destaca la ‘Volta a Peu’, en la que participen centenars de veïns, molts d’ells en família. L’organització té pendent, a més, donar passes endavant per a fer créixer l’esdeveniment, que en el futur podria comptar inclús amb una pasdoble que l’identifique, hagut compte de la prolífica producció musical dels compositors colivencs.

‘Onil es Mostra’ s’identifica com una fira de comerç i costums que vol consolidar-se entre les grans fites d’un sector en creixement com és el turisme a la vila de les nines.