Home Alcoià La Fira ‘Textilhogar’ aborda la sostenibilitat del sector i les principals tendències...

La Fira ‘Textilhogar’ aborda la sostenibilitat del sector i les principals tendències per al proper 2024

486
0
SHARE

Durant els primers anys del segle XX, el sector del tèxtil –de capital importància a les comarques de l’Alcoià i El Comtat- va patir una crisi que va minvar la quantitat d’empreses a l’interior alacantí. Però les que van resistir a ella van enfortir la seua aposta per la modernització, la innovació, el disseny i la qualitat. Una aposta que s’ha vist reforçada amb una gran capacitat de resiliència, demostrada durant la crisi sanitària de la Covid19. Ara, els principals desafiaments per al sector es relacionen amb un vector imprescindible per al futur, i també per al present: la sostenibilitat.

Cap empresa de cap sector és aliena a un dels imperatius del sistema si és que la Humanitat vol sobreviure a sí mateixa. Per això, la Fira ‘Textilhogar’ que es celebra entre aquest dimarts 19 i el divendres 22 per segon any consecutiu a València aborda amb especial atenció aquest tema. Ho fa de la mà d’AITEX, l’únic institut tecnològic de tota Espanya i un dels únics 18 a tot el món capaç de certificar la sostenibilitat dels teixits. Bona part de les seues investigacions van orientades en aquest sentit.

Tendències per al 2024

‘Textilhogar’ reuneix en Fira València a més de 800 mercantils del tèxtil llar, 13 de les quals operen a l’Alcoià i El Comtat. Totes elles han col·laborat amb AITEX per a desenvolupar les que seran considerades com les tendències per al 2024. Tendències relacionades amb nous materials i formes per als elements tèxtils orientats a decorar i vestir qualsevol habitatge. Una tasca en la que les empreses de la muntanya alacantina tenen molts anys d’experiència.

La Fira ‘Textilhogar’ ha comptat amb el suport institucional tant d’ens de l’interior alacantí com de la pròpia Generalitat Valenciana.