Home Alcoi La Foia es bolca en la lluita contra el càncer amb més...

La Foia es bolca en la lluita contra el càncer amb més de mil participants en la marxa d’Onil

0
SHARE

Les diferents localitats de conformen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla tenen entre el seu teixit associatiu múltiples col·lectius dedicats a ajudar als demés. Cosa més necessària encara quan es tracta de persones que han patit malalties tan greus com el càncer. Aquests ens no sols es dediquen a tindre cura dels malalts i donar-los suport físic i emocional, sinó que també recapten fons amb els que facilitar la investigació contra aquesta lacra. Però, sent associacions sense ànim de lucre, es necessita molta col·laboració social per a fer-ho.

Col·laboració que ha quedat clar que tenen associacions com Alcco Iris i Àgora, amb seu a Onil i Castalla respectivament. Són les convocants de la II Marxa Solidària Contra el Càncer que ha recorregut aquest matí de diumenge el casc urbà de la vila de les nines. Ho ha fet amb més d’un miler de participants arribats de les diferents poblacions de la sub comarca de l’Alcoià. Tots ells han aportat fons amb la inscripció que valdran, per una banda, per a poder continuar amb la seua tasca; i per altra per a contribuir en la investigació contra el càncer amb els diners recaptats.

Portes obertes a tots els museus

L’esdeveniment ha mantingut tot el matí una gran animació a la localitat, que ha aprofitat per a divulgar els seus atractius turístics. Ho ha fet amb portes obertes a tots els seus museus per a que colivencs i visitants pogueren conèixer més al voltant de la història d’Onil. A més, els més de mil participants en la marxa han gaudit d’activitats d’animació que han precedit a una de les marxes més participatives per una causa solidària que es recorda a la població.

La fi de festa l’han posat als patrocinadors, que han aportat desenes de regals que han  sigut sortejats entre els assistents a la marxa.