Home Alcoi Les polítiques d’habitatge alcoianes, exemple de gestió contra les vulnerabilitats urbanes segons...

Les polítiques d’habitatge alcoianes, exemple de gestió contra les vulnerabilitats urbanes segons la UV

306
0
SHARE
Jornada sobre Vulnerabilitat Urbana a la Universitat de València i amb presència de la regidora alcoiana Maria Baca.

La Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València (UV) ha dut a terme una jornada titulada ‘Segregació i vulnerabilitats urbanes: processos i polítiques públiques a Espanya’ amb motiu de la nova llei de barris pendent d’aprovació per part de la Generalitat Valenciana. En aquesta jornada ha participat la Regidora d’Habitatge alcoiana, María Baca. Ha intervingut comptant el punt de partida d’Alcoi en temes d’habitatge i barris i ha relatat el procés d’intervenció social que es du a terme des de l’Ajuntament per a la millora i la garantia del dret a l’habitatge. Segons han indicat des de la Universitat de València: “Alcoi és un referent i cal posar-lo en un bon escenari al costat d’altres experiències”.

Baca ha intervingut en la segona part de la jornada en la qual s’han tractat experiències locals enfront de la vulnerabilitat urbana a Espanya. Junt amb ella, també han parlat la Directora Tècnica del Pla Integral per al Polígon Sur de Sevilla, Montserrat Rosa Caro; el Director General de Coordinació Institucional de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Marc Aparisi Martí; i el regidor del Departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Bilbao, Juan Ibarretxe Karetxe. Això en una taula moderada pel Degà de la Facultat de Ciències Socials, Albert Moncusí Ferré.

El cas d’Alcoi

En la seua ponència, la Regidora d’Habitatge d’Alcoi, ha mostrat les necessitats residencials de la ciutat, el model d’intervenció social que es du a terme des del Departament d’Habitatges, així com les dificultats i reptes que tenen les administracions en la transformació i regeneració de les ciutats.

“És necessari que es promoguen jornades de reflexió comptant amb models teòrics que donen un horitzó a les nostres polítiques tenint en compte l’experiència local i les eines de les quals disposem les administracions des d’un punt de vista pràctic. L’oportunitat que ens brinden els fons europeus de transformació i regeneració de les nostres ciutats ha d’anar acompanyada de la perspectiva social per a no repetir models que generen discriminació i exclusió social i frenen l’avanç en la igualtat d’oportunitats”, ha destacat María Baca.