Home Economia La FVMP reivindica a Onil l’ampliació del sostre de despesa per permetre...

La FVMP reivindica a Onil l’ampliació del sostre de despesa per permetre més inversions municipals

641
0
SHARE

La FVMP ha celebrat hui a Onil, a l’interior alacantí, el seu consell ordinari, on s’ha abordat en la necessitat de continuar reivindicant l’ampliació del sostre de despesa. A hores d’ara, aquest límit impedeix que els veïns puguen gaudir del rèdit dels impostos que paguen a canvi de sufragar el deute de l’administració central. A més, han conegut de prop els principals atractius de la població de La Foia de Castalla.

Les localitats valencianes, mitjançant els seus ajuntaments, i totes aquelles administracions que composen l’espectre social de tota la regió es troben adherides a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). Es tracta d’un organisme que canalitza les necessitats i reivindicacions del municipalisme valencià, i que periòdicament es reuneix per a actualitzar-les. Aquest dimarts, la FVMP s’ha reunit a Onil, a la sub comarca de la Foia de Castalla, dins del seu cicle itinerant de seus. A la vila de les nines s’han abordat els principals entrebancs que troben els consistoris.

Un dels principals és la llei de restricció de la despesa implantada en l’anterior legislatura pel govern central del PP, i que restringeix les inversions que les administracions locals poden desenvolupar, independentment de que el seu estat financer siga òptim. Precisament aquest fet lastra la posada en marxa d’iniciatives o la construcció d’infraestructures que beneficiarien als veïns de les respectives localitats. Un fet que ha centrat bona part de les intervencions durant un consell en que la FVMP ha rebut el suport dels representants de la Generalitat Valenciana.

El dèficit de finançament que pateix des de fa anys tota la regió també afecta als ajuntaments, ja que reben menys diners per a invertir, fet al que cal afegir la restricció obligatòria de la despesa. I tot en un marc en el que la Generalitat ha atorgat als ajuntament més competències, tota vegada que considera que els consistoris són els ens administratius més propers al poble. Els representants de la FVMP, a més, han pogut conèixer de prop els principals punts d’interès de la localitat de la Foia.

La FVMP compta amb representants de les administracions valencianes, així com de les principals formacions polítiques, a més de les pròpies poblacions representades.