Home Alcoià Els sindicats aniran a la vaga si la patronal tèxtil no puja...

Els sindicats aniran a la vaga si la patronal tèxtil no puja els salaris en la negociació del conveni

667
0
SHARE

Patronal i sindicats porten mesos negociant el nou conveni per al sector del tèxtil, de capital importància a les comarques centrals valencianes. Amb escassos avanços en la negociació, sindicats com CC.OO. han aprovat en assemblea la convocatòria d’una vaga amb la que obligar als empresaris a pujar els salaris dels operaris. Ocorrerà a final de mes i durant dos jornades si aquest mateix dimarts la patronal no escolta les reivindicacions dels treballadors.

Patronal i sindicats porten setmanes negociant les condicions del nou conveni que regirà el sector tèxtil durant els darrers anys, una vegada passat el pitjor de la crisi econòmica. Precisament aquest fet, amb indicadors macroeconòmics que indiquen una milloria en els guanys que obtenen les empreses, és un dels principals arguments sindicals a l’hora de demanar millores en els salaris dels seus treballadors. Durant els pitjors anys de la crisi, defenen les centrals sindicals, els operaris del sector han pagat el gros de la pèrdua de poder adquisitiu per a no enfonsar-lo.

Però ara, amb els indicadors en la mà, els sindicats creuen que ja és hora de que els treballadors deixen de fer sacrificis al nivell que van haver de fer-ho durant la crisi. Per això, i davant el que consideren immobilisme per part de la patronal amb aquesta demanda sindical, han decidit en assemblea que aniran a la vaga com a mesura de pressió. A hores d’ara tot està en l’aire, ja que aquest dimarts 19 es celebra la reunió amb els secretaris generals dels sindicats. Si la patronal accepta les propostes, no hi haurà vaga; si ocorre el contrari, els operaris tèxtils faran vaga.

Els sindicats barallen les darreres dates del mes de juny per a dur endavant la vaga, si finalment la patronal no cedeix en les pretensions sindicals. Les principals centrals obreres pensen en una aturada del treball al tèxtil de dos jornades per a que la patronal escolte la seua veu, mentre que els empresaris argumenten que no poden pujar els salaris perquè no guanyen el que posa en els indicadors econòmics.

La pilota, afirmen els sindicats, està en el sostre de la patronal, i de ella depèn desbloquejar la situació o provocar una vaga que seria perjudicial per als interessos empresarials.