Home Cocentaina La Gala de l’Esport de Cocentaina evoluciona per a reconèixer també l’àmbit...

La Gala de l’Esport de Cocentaina evoluciona per a reconèixer també l’àmbit cultural i la participació ciutadana

0
SHARE
Monument a l'entrada de Cocentaina des de Muro.

Des de la Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Cocentaina es va proposar fa anys que la tradicional Gala de l’Esport es convertira en un gran festival que aglutinara totes les persones i entitats del poble, i no únicament les esportives.

És així com al llarg dels darrers mesos ha anat gestant-se al si dels diferents consells, però especialment en les reunions del consell de Participació Ciutadana, l’organització de la Gala ‘Vila de Cocentaina’, que tindrà lloc el pròxim dissabte 28 de gener de 2023 al Centre Cultural El Teular de la vila comtal.

Cinc reconeixements en tres categories

Cada consell ha fet les respectives propostes de cara a guardonar en l’esmentada gala una persona o entitat que per la seua trajectòria, mèrits o rellevància s’ha considerat que mereix aquest guardó. Pel moment encara no han transcendit els noms de les persones proposades als diferents guardons, que en 2023 seran en total 5.

Les categories i guardons que s’han establert per a la que serà la I Gala ‘Vila de Cocentaina’ abasten 2 reconeixements en l’àmbit de l’esport, dos més a la trajectòria cultural i un guardó destinat a qualsevol ciutadà que destaque en l’àmbit social o de participació a la localitat. Les comissions de cada vessant seran les encarregades de proposar els noms dels premiats.

Maite Valls, Regidora de Participació Ciutadana a l’Ajuntament de Cocentaina, ha explicat que “amb aquesta gala s’intenta, amb la millor intenció i de la manera més humil possible, donar un guardó que reconega els mèrits i la trajectòria d’una persona del poble, que destaque en algun dels àmbits que representen els diferents consells”. Valls també ha animat als veïns a acudir al Teular per a participar en aquesta gala que es convoca per primera vegada.