Home Ibi La Guàrdia Civil deté a un veí d’Ibi per ser el presumpte...

La Guàrdia Civil deté a un veí d’Ibi per ser el presumpte autor de diversos delictes de robatori i usurpació d’habitatge

0
SHARE

La Guàrdia Civil ha detingut a un veí d’Ibi per ser el presumpte autor de diversos delictes contra el patrimoni (robatoris en habitatge) i d’usurpació d’habitatge (ocupar-les il·legalment).
La investigació va començar, a la fi de desembre del passat any 2019, després de tindre coneixement de dos robatoris amb força comesos, de manera consecutiva, a l’interior del Centre Babilón, de la localitat d’Ibi.
Este centre pertany a una associació, sense ànim de lucre, dedicada a la integració social de persones amb diversitat funcional, mitjançant la promoció de l’autonomia personal, social i formació soci-laboral, en diferents programes col·laboradors.
De l’interior de les instal·lacions, va ser sostret divers material electrònic com per exemple ordenadors, tauletes i càmeres de vídeo, material que era utilitzat pels usuaris de l’associació, per a fomentar i ajudar a la seua integració. Aquest fet va crear una considerable alarma social entre els veïns de la localitat.
Gràcies a la col·laboració ciutadana, els agents de l’Àrea d’Investigació de la Guàrdia Civil d’Ibi, van tindre coneixement que un veí del municipi es dedicava, pel que sembla, a repartir objectes electrònics, com els a dalt esmentats, en un pub d’Ibi, a altes hores de la matinada.
Després de realitzar les gestions pertinents, els guàrdies civils van recuperar el citat material, resultant ser el denunciat com sostret i sent reconegut per personal del centre, víctima dels dos robatoris. Gràcies a la investigació, es va poder demostrar, a més, l’autoria de tots dos robatoris, per part d’aquest veí en qüestió.
En veure’s pressionat per la proximitat de la investigació policial, l’individu es va traslladar fins a les partides rurals d’Ibi i Onil, ja estant decretat l’estat d’alarma, precisament per això, per ser coneixedor que, la gran majoria d’habitatges, totes elles en gran part segones residències, estarien desocupades, a causa de l’obligació dels ciutadans de romandre en els seus domicilis habituals.
Gràcies a les imatges captades per la càmera de seguretat d’una d’aquestes segones residències, s’ha pogut observar com el sospitós ronda per les cases, accedint a elles per la força, a través de portes o finestres.
Una vegada a l’interior, roman en elles, pernoctant diversos dies, proveint-se dels aliments i comoditats de l’habitatge, observant i vigilant les cases que es troben pròximes, amb l’objectiu de realitzar la mateixa acció, la pròxima entrada. Quan passen diversos dies i acaba amb els aliments, es desplaça a un altre habitatge, la qual ja ha observat prèviament, cerciorant-se que la mateixa es troba deshabitada.
A més de pernoctar i alimentar-se, abans d’abandonar el domicili ocupat en qüestió, també sostrau tots els objectes de valor que poguera emportar-se amb si, com a roba i electrodomèstics, per a utilitzar-los en els pròxims habitatges, a ocupar per la força.
Finalment, el passat 9 d’abril, els agents de l’Àrea d’Investigació de la Guàrdia Civil d’Ibi van procedir a la seua detenció, en una partida rural d’Onil, on va ser sorprés, precisament, mentre traslladava objectes robats d’una caseta de camp a una altra.
El detingut, un espanyol de 42 anys, ja ha sigut posat a la disposició de l’autoritat judicial, qui ha decretat el seu ingrés a la presó provisional.
Cal destacar que la investigació continua oberta, per a poder determinar la propietat de més objectes que li han sigut intervinguts a aquesta persona, objectes que, de moment, encara no han sigut reconeguts. Això podria haver-se d’al fet que, a causa de les mesures restrictives de l’estat d’alarma, els propietaris d’aquestes segones residències ocupades il·legalment, encara no s’han cerciorat d’això, per estar complint les mesures en les seues residències habituals o bé per tractar-se de segones residències vacacionals, de propietaris residents en altres països.