Home Alcoià La història dels edificis del Campus d’Alcoi de la UPV, ara en...

La història dels edificis del Campus d’Alcoi de la UPV, ara en un documental

309
0
SHARE

‘Pedres que parlen. El Campus, història i arquitectura’ és el títol del documental que conta la història dels quatre edificis que han albergat el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV). Juan Francisco Picó, director de l’UPV Campus d’Alcoi Museum i professor del Departament de Composició Arquitectònica, incideix en la “càrrega emocional” que té aquest documental, sobretot pel que fa als “usos que han tingut els edificis al llarg de la seua història”. L’audiovisual s’ha estrenat en la Mednight, la primera Nit Mediterrània de les Investigadores.

La història d’alguns dels edificis és quasi centenària, ja que en 2023 es complirà un segle de l’inici de la construcció de l’Edifici Viaducte. Juan Francisco Picó, sosté que el documental no sols mostra els edificis del campus, sinó que conta la història de les persones que han tingut un pes important.

L’enregistrament del documental ha comptat amb els recursos audiovisuals més innovadors. Picó assegura que “ens sorprenen les formes que tenen els edificis, tant el seu interior com el seu exterior”. Juan Francisco Picó també va formar part de l’equip que va restaurar en el seu moment els edificis Carbonell i Ferrándiz.

L’actor alcoià Juli Cantó s’encarrega de contar la història amb imatges actuals dels edificis, esguitades amb grafismes de l’època per a ambientar-la. A més, l’Agrupació Musical EPSA -composta per estudiants del campus- és l’encarregada de la banda sonora del documental, composta per pasdobles alcoians. L’audiovisual recrea una visita exterior i interior als quatre edificis amb imatges aèries de dron i transicions interiors.

L’equip que ha fet possible aquest documental vol agrair a l’Ajuntament d’Alcoi, al Teatre Calderón i a l’IVAM CADA Alcoi la seua implicació i col·laboració en l’enregistrament del documental.

L’estrena d’aquest documental s’ha emmarcat en la Mednight, primera Nit Mediterrània de les Investigadores. Mednight és un esdeveniment associat a la iniciativa “Nit Europea dels Investigadors” de la Unió Europea, finançada per les accions Marie Sklodowska-Curie i naix fruit de la col·laboració entre la Universitat Politècnica de València (UPV) i altres 11 institucions.