Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi porta a terme una campanya de conscienciació per l’ús correcte...

L’Ajuntament d’Alcoi porta a terme una campanya de conscienciació per l’ús correcte de les papereres

591
0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi ha començat una campanya titulada ‘Són papereres, no contenidors’. L’acció la porten a terme des dels departaments de Participació Ciutadana i Transició Ecològica seguint la proposta de Campanya de Conscienciació per un Alcoi més net, dels pressupostos participatius 2020.

La campanya s’ha pensat per fer front a la problemàtica existent en determinats punts de la ciutat on la ciutadania ha utilitzat les papereres com a contenidors. La campanya vol fer palés aquest problema, ja que les papereres són per a tirar papers, burilles o altres restes de xicotet grandària. Si les utilitzem com a contenidors generem problemes higiènics, sanitaris i de convivència, és un focus de contaminació i afavoreix la proliferació de plagues.

Segons l’ordenança municipal les sancions són d’un mínim de 750 euros. «Apel•lem a la Responsabilitat Ciutadana, per a fer un bon ús de les papereres i més tenint en compte la situació actual de la Covid 19, on interessa mantenir els espais públics el més net possible», explica el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, qui recorda que «l’estat de la Ciutat també depén del nostre comportament i el civisme ha d’imperar en totes i tots nosaltres per tenir un Alcoi més NET i amb unes infraestructures en bon estat. Si no utilitzem bé les papereres, totes i tots eixim perdent i estem generant un problema ambiental als barris».