Home Alcoi La II Setmana de la Moda d’Alcoi elegirà la dissenyadora valenciana que...

La II Setmana de la Moda d’Alcoi elegirà la dissenyadora valenciana que participarà en el concurs a nivell nacional

0
SHARE
Presentació del cartel de la II Setmana de la Moda d'Alcoi.

Aquest dimecres 10 d’abril s’ha presentat la segona edició de la Setmana de la Moda d’Alcoi, organitzada per AITEX, ERUM i l’Ajuntament d’Alcoi i que es celebrarà del 27 al 31 de maig. Alcoi tornarà a ser epicentre de la moda amb una setmana plena d’activitats, tallers, exposicions i que culminarà amb una desfilada de gala a les noves instal·lacions d’AITEX.

A la presentació s’ha donat a conèixer el cartell oficial de la II Setmana de la Moda, dissenyat pel dissenyador alcoià Jordi Gomis i en què ha participat el fotògraf, també alcoià, Jorge Hinojosa. Aquesta edició ha volgut incentivar el talent local i comarcal. Per aquest motiu, s’ha donat visibilitat a la feina de la jove dissenyadora alcoiana María Llinares, protagonista del cartell d’aquesta edició amb la col·lecció ‘Back to Fashion’. Aquesta col·lecció intenta elevar-se com una proposta divulgativa des de la qual conscienciar al públic de la necessitat d’abraçar un model de consum més conscient i menys impulsiu.

Pionera de la moda sostenible

María Llinares va ser una de les dissenyadores del projecte Crea@tive, coordinat per AITEX i amb la participació de 10 socis de diferents països de la Mediterrània. Aquest projecte ha buscat fomentar la cadena de valor i les aliances entre pimes i micropimes dels sectors tèxtil, confecció, cuir i calçat, per promoure el creixement empresarial, construint ponts entre aquests sectors i les indústries creatives.

AITEX ha creat l’Eco-lab, centrat en noves tecnologies i processos ‘eco’ i sostenibles, que ha donat suport a 3 dissenyadors, entre els quals està Maria. La dissenyadora va començar treballant amb tecnologia d’ozó per decolorar els residus tèxtils procedents de peces de roba. Aquests residus triturats es van tintar a AITEX mitjançant colorants d’origen natural procedents de plantes.

De la mateixa manera es va tintar el teixit base/suport i es van dipositar els residus sent units a la base tèxtil mitjançant una resina. Es va fer ús de tecnologies eco i de matèries primeres i químics més sostenibles, com colorants naturals i resines no derivades 100% del petroli.

Vicente Blanes, director general d’AITEX, ha volgut recalcar la importància que suposa per a AITEX que ‘María Lunares’ haja fet els primers passos de la seva col·lecció Back to Fashion a AITEX.

Agenda de la Setmana de la Moda

Per a la II edició de la Setmana de la Moda s’han preparat diferents activitats amb què es vol apropar la moda, la sostenibilitat i el reciclatge a la societat i, en específic a les generacions del futur. Per això s’han programat al Centre Comercial Alzamora diferents tallers, xerrades i taules rodones entre els dies 27 i 30 de maig. Estaran a càrrec de grans figures del món de la moda com Jesús María Montes-Fernández, Gervasio Pérez, Nuria Sardá i Alejandro Gómez Palomo entre altres.

Accés a la passarel·la nacional

El colofó a aquesta Setmana de la Moda serà la passarel·la de gala del dia 31 de maig en què, de la mà d’ANDE, sortirà elegit el jove dissenyador o la jove dissenyadora de la Comunitat Valenciana que participarà en un concurs nacional representant a la regió. L’agenda completa es troba a la següent web. La desfilada de moda es realitzarà a les noves instal·lacions d’AITEX i l’aforament és limitat.

La Setmana de la Moda a Alcoi va nàixer el 2023 a partir d’un projecte conjunt d’AITEX i ERUM i amb la participació de l’Ajuntament d’Alcoi i de l’Associació de Nous i Joves Dissenyadors (ANDE). En el projecte han col·laborat també la Universitat Politècnica de València (Campus d’Alcoi), de l’Escola Art i Superior de Disseny d’Alcoi, l’ESIC, la Cambra de Comerç d’Alcoi, el CC Alzamora, Tutto Piccolo i la Generalitat Valenciana, entre altres.

A més, la solidaritat estarà molt present a les activitats de la setmana, com ara el desenvolupament de tallers de disseny de mitjons a benefici de la Fundació Querer.