Home Alcoi La incertesa respecte a la celebració de les Festes provoca la suspensió...

La incertesa respecte a la celebració de les Festes provoca la suspensió dels festius de 2021 a Alcoi

513
0
SHARE

El Consell Econòmic Social (CES) d’Alcoi ha acordat anul·lar els festius locals previstos per a l’any 2021, que eren el dissabte 24 d’abril i el dilluns 26 d’abril. En una reunió mantinguda aquest passat dijous 5 de febrer de vesprada s’ha acordat abordar novament aquest assumpte abans de l’estiu que i proposar noves dates per als dies festius, d’acord amb l’evolució de la crisi sanitària de la Covid19.

Aquesta decisió s’adopta de manera consensuada amb l’Associació de Sant Jordi (ASJ), després que l’entitat sol·licités la setmana passada a l’Ajuntament d’Alcoi ajornar les Festes de Moros i Cristians en Honor a Sant Jordi, previstes per als dies 24, 25 i 26 de abril de 2021. L’Assemblea General, que es va reunir la setmana passada, va considerar oportú sol·licitar al Consistori la convocatòria de les Festes “quan aquesta es pugui celebrar amb total plenitud, tal com les hem conegut sempre i sense que estiguin sotmeses a cap tipus de restricció”.

Els dies festius que ara s’anul·len van ser precisament aprovats pel ple el passat mes d’octubre, després que el CES donés el seu vist i plau. No obstant això, ja en aquest moment s’apuntava a la provisionalitat d’aquesta decisió a l’espera de com evoluciona la situació sanitària i amb la possibilitat de modificar-los tal com va passar el 2020 arran de la suspensió de les Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi, a causa de la crisi sanitària mundial.

El 2020, els festius locals previstos per al mes d’abril van ser suspesos i substituïts per uns altres, una decisió aprovada pel CES el 28 de maig de 2020 per unanimitat i ratificada posteriorment pel ple de el 5 de juliol. En concret, els nous festius van ser fixats el divendres 30 d’octubre i el dilluns 7 de desembre.