Home Alcoià La incidència cau als 112 punts a un Departament de Salut d’Alcoi...

La incidència cau als 112 punts a un Departament de Salut d’Alcoi que registra sols 22 contagis però amb 6 noves morts

293
0
SHARE

Les darreres setmanes han estat caracteritzades per una millora notable en les dades de seguiment de la pandèmia a tota la Comunitat Valenciana. Una situació que és més palpable encara a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Aquesta zona va registrar en gener les pitjors xifres de contagis de tota la regió, amb una incidència acumulada que va sobrepassar els 3.000 casos/100.000 habitants i amb actualitzacions per damunt dels 1.500 contagis en 3 dies a les comarques.

Just un mes després, els indicadors pareixen d’altre departament de salut diferent. Aquest divendres 26 de febrer, la muntanya alacantina ha sumat únicament 22 nous contagis, repartits en 6 poblacions. Així, Alcoi n’ha sumat 6, Cocentaina i Banyeres 5, Castalla 3, Onil 2 i Ibi un únic cas. Poblacions com Muro ni tant sols n’han detectat. Després de setmanes amb una menor presència del virus a les localitats de la zona, únicament a 11 d’elles encara hi han casos actius.

Amb aquestes dades, la incidència de la Covid19 a les localitats del Departament de Salut d’Alcoi cau quasi altres 70 punts des del passat dimarts 23, quedant-se en els 112 casos/100.000 habitants. Una xifra que la ubica per davall -per segona actualització consecutiva- de les mitjanes tant regional com nacional -155 en el cas de la Comunitat Valenciana i 169 en el de tot el país-. Només 2 poblacions de la muntanya alacantina superen a hores d’ara el límit de risc extrem de contagi per coronavirus.

Mentre la resta dels indicadors de seguiment de la pandèmia va caent a cada nova actualització, l’únic que augmenta és el de víctimes mortals del virus. Entre dimars 23 i divendres 26 de febrer han sigut 6 les persones que han perdut la vida degut a la pandèmia a la zona. 5 d’elles ho han fet a la ciutat d’Alcoi, mentre la restant ho ha fet a Onil, deixant el total de morts per Covid19 al Departament de Salut d’Alcoi en els 399.

Comença la desescalada

Amb les setmanes encadenades de milloria en les dades de la pandèmia, el Consell Interdepartamental de la Generalitat Valenciana -que avalua la situació i estableix les mesures i restriccions en tots els àmbits- ha decidit començar a desescalar les restriccions vigents des del passat 21 de gener. Això sí, ho ha fet amb comptgotes per a prioritzar el manteniment de les dades positives que venen registrant-se.

Així, l’hostaleria obri només amb terrasses i taules de 4 persones fins les 18h; el comerç amplia horari fins les 20h i es permeten encontres socials en l’espai públic de fins a 4 persones, quedant en 2 en l’àmbit privat. Es tornen a obrir parcs i jardins però no instal·lacions esportives tancades ni gimnasos. Es tracta d’una bateria de mesures pensades per a no caure de nou en situacions que provoquen una nova onada al territori valencià.