Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi dotarà als hostalers locals de medidors de CO2 per a...

L’Ajuntament d’Alcoi dotarà als hostalers locals de medidors de CO2 per a garantir la ventilació dels interiors contra la Covid19

155
0
SHARE

Segons els experts, la ventilació dels espais d’interior és igual d’important que les mascaretes i amb aquests marcadors es donarà la tranquil·litat als clients d’una bona ventilació als comerços hostalers de la ciutat dels ponts.

L’Ajuntament d’Alcoi planteja adquirir marcadors de CO₂ -diòxid de carboni- perquè els negocis d’hostaleria puguen donar la tranquil·litat als seus clients que hi ha una bona ventilació. Un paràmetre fonamental en la lluita contra el virus que ja es té en compte als centres educatius i que s’orienta a quan bars i restaurants puguen reobrir les seues sales interiors -previsiblement a meitat de març-.

En aquests moments l’hostaleria està tancada a la Comunitat Valenciana, donant servei tan sols per a portar o a domicili i a partir del pròxim dimarts dia 2 de març, podran obrir les terrasses al 50% de la seua capacitat. Més endavant, segons indiquen les dades de la incidència i es reduïsca, ja es permetrà obrir i oferir els serveis a l’interior amb un aforament limitat. Moment en el que seran més útils els medidors.

Segons indiquen els experts, la ventilació dels espais d’interior és igual d’important que les mascaretes, alguna cosa que s’està duent a terme tant en els centres escolars com en les empreses. Des del Consistori alcoià se sap que els establiments hostalers també realitzaran correctament aquesta ventilació i amb la intenció de reforçar la tranquil·litat dels clients i demostrar que s’actua bé, es facilitaran marcadors de CO₂ per als establiments hostalers que ho sol·liciten. Aquesta mesura està destinada als establiments hostalers que no disposen de terrassa i que la seua única manera de donar servei és a l’interior del seu negoci. A Alcoi hi ha prop de 180 establiments hostalers sense terrassa.

Aquells establiments interessats hauran d’enviar un correu electrònic a comercio@alcoi.org. El termini per a sol·licitar-lo finalitza el 22 de març.

“Sabem que l’hostaleria és un dels sectors que pitjor ho estan passant i amb aquesta iniciativa el que volem és contribuir és tant a conscienciar de tindre una ventilació adequada en l’establiment com a oferir unes majors garanties i tranquil·litat als clients que puguen consumir a l’interior dels locals. Per aquest motiu destinem aquest recurs a aquells establiments que no poden tindre una terrassa i que per tant estan obligats a oferir el servei en el seu interior. Amb aquesta mesura volem afavorir a aquests negocis i al mateix temps tractar de garantir la salut de la ciutadania”, ha explicat la Regidora de Comerç, Vanessa Moltó.

Des de l’ajuntament ja es van adquirir aquests marcadors per a centres educatius i ara es farà per als establiments hostalers.