Home Alcoi La incidència del coronavirus es ralenteix a Alcoi i Castalla després de...

La incidència del coronavirus es ralenteix a Alcoi i Castalla després de 2 setmanes de confinament perimetral

323
0
SHARE

La transmissió incontrolada del coronavirus a les comarques de la muntanya alacantinava tindre el seu primer episodi alarmant a les ciutats d’Alcoi i Castalla. Ja abans del Nadal, totes dos superàven els mil casos per cada 100.000 habitants com a incidència acumulada, cosa que va provocar que Generalitat decretara el seu confinament perimetral. Una mesura restrictiva per a controlar la pandèmia que estarà activa a les dos poblacions fins el dijous 21.

Ja la setmana passada, els ajuntaments tant d’Alcoi com de Castalla parlàven de que no es podia fer balanç de la mesura pel poc temps que portava activa. Ara, pareix ser un dels eixos de l’estabilització de les dades a tots dos nuclis. I tot a pesat de que les dades de nous contagis són igual de preocupants que a la resta de localitats que les envolten. No obstant, la incidència de la Covid que registren no ha augmentat tant com a altres poblacions.

És més, l’increment de l’índex d’incidència del coronavirus ha sigut idèntic: en torn als 400 casos més tant a Alcoi (2.407 casos/100.000 habitants) com a Castalla (1.906 casos/100.000 habitants) respecte als registrats la setmana passada. I tot a pesar de que Alcoi ha estat prop de batre el seu registre màxim de nous positius detectats en una actualització amb 534. A Castalla eixa xifra es queda en 81 -màxim de la pandèmia- però amb un gran nombre d’altes mèdiques de malalts Covid.

Alcoi compta a hores d’ara amb 1.420 persones contagiades en les darreres dos setmanes del total de més de 3.900 casos detectats des de l’inici de la crisi. A ells cal afegir les 144 vides que ha sesgat el virus. Mentre, a Castalla són 193 els casos actius per a un total de 500 contagis, entre els que es compten 14 víctimes mortals.