Home Alcoià La incidència puja prop dels 12 punts a l’Alcoià-Comtat-Foia després de la...

La incidència puja prop dels 12 punts a l’Alcoià-Comtat-Foia després de la detecció de 6 nous contagis per coronavirus

0
SHARE

Per tercera actualització consecutiva, la incidència acumulada -el principal indicador de l’estat de la crisi sanitària de la Covid19- segueix pujant a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Ho fa molt poc a poc i després d’haver registrat mínims a tota la Comunitat Valenciana, que al mateix temps és una de les regions europees amb millors dades de la pandèmia. En qualsevol cas, el Departament de Salut d’Alcoi es troba a menys de la meitat de la incidència que marca el nivell de ‘nova normalitat’.

L’actualització d’aquest divendres 28 de maig ha deparat la detecció de 6 nous positius per Covid19, exactament la mateixa xifra registrada el passat dimarts. Una setmana en la que els nous positius han augmentat en relació a l’anterior a raó de 10 a 12 contagis. Es reparteixen en 3 a Alcoi, 2 a Ibi i 1 a Castalla, lluny de les dades d’inicis d’any, quan solament la capital de l’Alcoià sumava vora 600 contagis per actualització.

Amb els nous positius, les comarques de l’interior alacantí tenen 16 casos actius -2 més que el passat dimarts-, fet que ha causat l’augment de la taxa d’incidència del virus a la zona. Es troben localitzats a raó de 7 a Alcoi, 5 a Castalla, 2 a Banyeres i un a Ibi i Onil. A hores d’ara, aquest indicador es situa prop dels 12 casos/100.000 habitants a nivell àrea de salut, per davall dels 32 que registra la Comunitat Valenciana i dels 125 de mitjana nacional. El Departament de Salut d’Alcoi segueix sent -tot i la pujada de la incidència- el segon amb millors dades a tota la regió.

Totes les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es troben per davall dels 25 punts que marquen l’estat de ‘nova normalitat’ a excepció de Castalla. La capital de la sub comarca de la Foia supera els 28 casos/100.000 habitants en una actualtizació en la que la muntanya no ha hagut de lamentar més morts per Covid19, xifra congelada en les 416 víctimes mortals. L’Hospital Verge dels Lliris segueix sense ingressos per coronavirus, ni en planta ni en UCI.