Home Alcoi Els informes tècnics situen en 2,4 milions el cost de la reversió...

Els informes tècnics situen en 2,4 milions el cost de la reversió de La Rosaleda a l’estat previ a la reforma del PP

0
SHARE

A principis del segle XXI, el llavors govern municipal alcoià del PP executava el projecte de reforma de La Rosaleda, un dels nodes importants de la capital de l’Alcoià. En 2005, els ecologistes de La Carrasca aconseguien tombar judicialment un projecte que va eliminar una zona verda per a construir un aparcament soterrat i cobert de formigó. Ara, l’actual Ajuntament ha encarregat la restitució de aquest enclavament a zona verda, tal i com fixa la sentència.

L’equip de govern alcoià ha encarregat als tècnics els pertinents informes per a executar els treballs conforme a la sentència vigent. Un projecte que ja ha sigut redactat, i que xifra en més de 2,4 milions d’euros el cost de la reversió de les obres executades per a construir l’aparcament. Segons els socialites alcoians -que governen en solitari la ciutat-, cada alcoià haurà de pagar 40 euros de la seua butxaca per a sufragar el cost de complir una sentència que tomba el projecte original dels populars, que guarda relació amb el constructor alacantí multiimputat Enrique Ortiz.

El Consistoro alcoià està obligat a executar la sentència per un projecte desenvolupat fa quasi dos dècades. Precisament a eixe moment hauran de retornar els treballs la zona de La Rosaleda, incloent una capa de terra de 80 centímetres amb arbrat o l’enderrocament dels actuals elements que conformen la plaça. L’aparcament sota ella també es veurà modificat amb els diners dels alcoians que l’Ajuntament es veurà obligat a invertir en els treballs.

La sentència és ferma i prové del Tribunal Superio de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) per a tombar un projecte que, en el moment de ser desenvolupat, establia que es reposaria la zona verda. Cosa que el llavors govern conservador mai va fer.