Home Alcoià La incidència segueix baixant als 214 punts a un Departament de Salut...

La incidència segueix baixant als 214 punts a un Departament de Salut d’Alcoi que detecta 54 contagis des de dilluns

435
0
SHARE

Les dades de la cinquena onada de la pandèmia a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla continuen a la baixa després d’haver obligat a aplicar restriccions com el toc de queda a vàries poblacions de la zona. Durant les darreres setmanes, el Departament de Salut d’Alcoi ha estat en risc d’extrem de contagi per coronavirus degut a la elevada incidència de la malaltia en les poblacions de l’interior alacantí. No obstant, les darreres actualitzacions apunten cap a una milloria d’aquestes dades.

Ja a principis d’aquesta setmana, les comarques de la muntanya alacantina eixien del risc extrem per Covid19, davallant la incidència als 240 casos/100.000 habitants. Una situació que ha seguit millorant en l’actualització d’aquest divendres 3 de setembre, quan la incidència acumulada (IA) s’ha reduït fins als 214 casos/100.000 habitants. Aquesta millora es deu a la recuperació dels contagiats -293 actius a dia de hui- i a la caiguda dels nous contagis detectats. No obstant, encara són vàries les poblacions amb una IA disparada, entre les que destaquen Cocentaina i Castalla, amb 330 i 315 punts respectivament.

En l’actualtizació d’aquest divendres han sigut un total de 54 els positius detectats, 21 menys que el passat dimarts. S’han localitzat a raó de 22 a Alcoi, 9 a Castalla i Ibi, 8 a Muro, 3 a Cocentaina i un únic cas a Onil, Banyeres i Beniarrés. Amb aquests contagis, l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla fregen els 15.500 positius detectats des de l’inici de la pandèmia. Tot i això, la incidència segueix sent superior a les mitjanes nacional (210 punts) i autonòmica (164 punts).

En aquesta nova actualització no hi ha hagut que lamentar víctimes de la Covid19 al Departament de Salut d’Alcoi, que segueix amb 419 morts per coronavirus. Des del proper dilluns 6 de setembre, la Generalitat Valenciana espera eliminar restriccions horàries, una vegada superat el 70% de la població vacunada.